Már csütörtöktől szakaszos forgalomkorlátozásokra kell számítani a Bem rakparton, a Clark Ádám téren, a Várkert rakparton, a Lánchídon, a Széchenyi István téren és a Széchenyi felső rakparton is, egészen vasárnapig.

Az Air Race résztvevői csütörtökön 12.30 és 14.30 között, pénteken pedig 8.30 és 16.30 között edzenek. Erre az időre lezárják a Budai alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között, a Pesti alsó rakpartot a Szent István tér és a Lánchíd között, valamint a Lánchidat. Péntek este 10 órától hétfő hajnalig nem lesz használható a Budai alsó rakpart a Margit híd és a Bertalan Lajos utca között, a Pesti alsó rakpart a Szent István tér és a Lánchíd között, valamint több Batthyány tér környéki utca.

Szombaton 9.30 és 18 óra között, majd vasárnap 10.45 és 18.30 között nem lehet közlekedni a Clark Ádám téren, a Fő utcában, a Lánchídon, a Lánchíd utcában, a Váralagútban, a Széchenyi rakparton és a Széchenyi téren sem.

A rendezvény ideje alatt nem lehet majd megállni Budán a Bem rakpart-Bem József tér-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Ybl Miklós tér-Attila út-Döbrentei tér által határolt területen, Pesten pedig a Carl Lutz rakpart-Jászai Mari tér-id. Antall József rakpart-Kossuth Lajos tér-Széchenyi rakpart-Belgrád rakpart által határolt területen.

A lezárások miatt a Budapesti Közlekedési Központ egyes járatainak menetrendje is módosul. A 2-es metró a résztvevők számától függően sűrűbben közlekedhet, de biztonsági okokból lezárhatják a Batthyány téri és a Kossuth Lajos téri megállót.

A D11-es és D12-es hajójáratok két szakaszra osztva közlekednek a hétvégén, a 2-es villamos a Közvágóhídtól csak a Március 15. térig szállítanak utasokat. Terelt útvonalon közlekednek a 15-ös és 115-ös, valamint a 105-ös buszok, a 19-es és 41-es villamos a 17-es járat vonalára terelve a Krisztina körúton jár, a 16-os buszok pedig a Széll Kálmán térről csak a Clark Ádám térig visznek utasokat.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20170627_kozlekedes_air_race