Hirdetés

Hírek
Nyaralni készülsz? Ez a készülék ne hiányozzon az autódból – büntethetnek érte
Nyaralni készülsz? Ez a készülék ne hiányozzon az autódból – büntethetnek érte
Hirdetés

Guminyomás és olajszint rendben, a navigáció bekészítve és a bőröndök is a helyükön. És mi a helyzet a tűzoltókészülékkel?

Vége a tanításnak, itt a kánikula és egyre többen kelünk útra egy hosszabb-rövidebb külföldi nyaralásra. Utazás előtt ajánlott átnézni a kocsit, hogy nehogy útközben derüljön ki, hogy valami esetleg nincs rendben vele, ezenkívül pedig a felkeresni szándékozott országokban érvényes közlekedési szabályokkal, büntetési tételekkel és üzemanyagárakkal sem árt tisztában lenni.

Sokan nem tudják, hogy adott országokban kötelezően elvárják, hogy autónkban ott legyen egy kisméretű tűzoltókészülék. Ilyenek például a következő európai országok, ahova tehát mindenképpen ennek megfelelően keljünk útra: Belgium, Bulgária, Görögország, Lengyelország, Lettország, Litvánia és Románia. Horvátországban a céges autókban, Máltán a bérautókban, Norvégiában és Svédországban pedig a buszokban kötelező tűzoltókészüléket tárolni.

Magyarországon nem kötelező az autónkban ilyen, mintegy 5-10 ezer forintos készüléket tartani, mellyel adott esetben gyorsan elfojtható egy tűzzel végződő közúti baleset, vagy legalábbis mérsékelhetjük vele a károkat addig, amíg a tűzoltók nem érkeznek meg a helyszínre.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170627_ez_a_keszulek_ne_hianyozzon_az_autojabol__buntethetnek_erte


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés