Miféle oldal ez???
TUDD MEG!

Nyaralni készülsz? Ez a készülék ne hiányozzon az autódból – büntethetnek érte

Hirdetnél itt???
Katt ide!

Guminyomás és olajszint rendben, a navigáció bekészítve és a bőröndök is a helyükön. És mi a helyzet a tűzoltókészülékkel?

Vége a tanításnak, itt a kánikula és egyre többen kelünk útra egy hosszabb-rövidebb külföldi nyaralásra. Utazás előtt ajánlott átnézni a kocsit, hogy nehogy útközben derüljön ki, hogy valami esetleg nincs rendben vele, ezenkívül pedig a felkeresni szándékozott országokban érvényes közlekedési szabályokkal, büntetési tételekkel és üzemanyagárakkal sem árt tisztában lenni.

Sokan nem tudják, hogy adott országokban kötelezően elvárják, hogy autónkban ott legyen egy kisméretű tűzoltókészülék. Ilyenek például a következő európai országok, ahova tehát mindenképpen ennek megfelelően keljünk útra: Belgium, Bulgária, Görögország, Lengyelország, Lettország, Litvánia és Románia. Horvátországban a céges autókban, Máltán a bérautókban, Norvégiában és Svédországban pedig a buszokban kötelező tűzoltókészüléket tárolni.

Magyarországon nem kötelező az autónkban ilyen, mintegy 5-10 ezer forintos készüléket tartani, mellyel adott esetben gyorsan elfojtható egy tűzzel végződő közúti baleset, vagy legalábbis mérsékelhetjük vele a károkat addig, amíg a tűzoltók nem érkeznek meg a helyszínre.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170627_ez_a_keszulek_ne_hianyozzon_az_autojabol__buntethetnek_erte

Ha tudni szeretnél hasonló dolgokról, akkor lájkold oldalunk!

Ha tetszik az oldal, meg is oszthatnád :)

Hirdetés
Hirdetés
Ez a felület 9.900 Ft/hét
Havi 110 EZER cikkletöltés!
Katt ide!

Vélemény, hozzászólás?