hirdetés

Velünk tartasz?


MÁR A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK
Nincs értelme elmenekülni! Három sofőrt is elkaptak, akik baleset után segítségnyújtás nélkül elmenekültek

Nincs értelme elmenekülni! Három sofőrt is elkaptak, akik baleset után segítségnyújtás nélkül elmenekültek

2020-10-18 Facebook
hirdetés

A napokban több olyan eset is történt, ahol autós gyalogost ütött el, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül elmenekült. A segítségnyújtást elmulasztó sofőrök minden esetben rövid időn belül rendőrkézre kerültek.

Egy személygépkocsival Dunaújvárosban, a Vasmű úton az Építők útja irányába közlekedő járművezető 2020. október 14-én 6 óra 42 perc körül a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó két gyalogosnak nem adott elsőbbséget, és elütötte őket. Mindkét gyalogos megsérült.

A járművezető adatai hátrahagyása és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Az ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetése miatt ismeretlen személlyel szemben eljárást indított.A bejelentést követően a dunaújvárosi rendőrök haladéktalanul, nagy erőkkel megkezdték a balesetet okozó járművezető kilétének megállapítását.

A széleskörű adatgyűjtés, valamint a Dunaföldvári Rendőrkapitányság egyenruhásainak közreműködése néhány órán belül eredményt hozott, és a baleset feltételezett elkövetőjének dunaföldvári elfogását követően őrizetbe vették, és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi beismerő vallomást tett.

A rendőrök előterjesztést tesznek a 35 éves dunaújvárosi lakos letartóztatásának indítványozására.

Az elmúlt két napban több hasonló eset is történt:

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén további két olyan gyalogos gázolás is történt, melyek esetében a fentiekhez hasonló módon a balesetet követően a vétkes sofőrök nem álltak meg és nem győződtek meg arról, hogy bárki megsérült –e, hanem továbbhajtottak.

2020. október 13-án 5 óra 30 perc körül Dunaújvárosban, a Hunyadi utcában ütöttek el egy zebrán átkelő gyalogost, míg 2020. október 13-án 8 óra 15 perc körül Móron, a Kossuth Lajos utcában sodortak el egy járókelőt.

Köszönhetően a rendőrök hatékony munkájának és az azonnali lakossági felhívásnak, a dunaújvárosi és móri rendőrök rövid időn belül azonosították a sofőröket, akiket segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

Forrás: police.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: