Gondolkodtató
Nem vette észre a buszt. Összeütköztek, majd felugratott a megállóba, ahonnan a járdára csúszott
Nem vette észre a buszt. Összeütköztek, majd felugratott a megállóba, ahonnan a járdára csúszott
Hirdetés

A baleset péntek délután történt Kispesten, az Ady Endre úton a Kossuth Lajos utcánál. -számolt be róla a budapestkornyeke.hu, ahol fotókat is közöltek.

A portál azt írja, hogy egy szolgálaton kívüli taxi a Nádasdy utca felől érkezett, majd a STOP tábla ellenére keresztül akart hajtani az Ady Endre úton, mivel balról nem jött jármű.

Azt viszont a fiatal sofőr nem vette észre (vagy azt hitte, a villamosmegállóban majd megáll), hogy a 142E gyorsjárat a villamossíneken épp odaérkezik.

A busz akkora erővel ütközött a taxi oldalának, hogy az Opel a bal oldalra sodródott, áthajtott a villamossíneken, felugratott a megállóba, majd onnét a szemközti járdára csúszott.

A taxisofőr egyedül tartózkodott autójában, használta a biztonsági övét, így minden légzsák kirobbant az autóban, és nem sérült meg a balesetben.

Szerencsére a nagy erejű ütközés ellenére a buszvezető és a buszon tartózkodó utasok is sértetlenül megúszták a balesetet. A járat azonban természetesen nem folytathatta útját.

Hirdetés

Fotó: budapestkornyeke.hu / GK
Hirdetés

A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd az Opelt a Kossuth Lajos utcába húzták. A baleset miatt a 42-es villamos fél órán keresztül nem közlekedett.

Érdekesség, hogy a taxis a Kossuth Lajos utcában lakik, mindössze pár száz méterre volt az otthonától… – tette hozzá a portál.

Fotó és borítókép: budapestkornyeke.hu / GK

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés