Hirdetés

Hírek
Nem vett észre egy forgalmi terelést, balesetezett az önvezető Tesla – videó
Nem vett észre egy forgalmi terelést, balesetezett az önvezető Tesla – videó
Hirdetés

Az autópálya belső sávjánál történt, de a robotpilóta felelőssége nem egyértelmű.

Miközben a Tesla nemrég olyan videót tett közzé, amiből egyértelműen látszik, elkészültek a teljesen önvezető autóval, a robotpilóta továbbra sem működik mindig 100 százalékos módon. Az internetre korábban több videó is felkerült már, amikor a bekapcsolt funkció mellett balesetezett az autó, most pedig egy újabb ilyen eset történt.

A férfi az autópálya belső sávjában haladt, amikor a korlát mellett egyszer csak egy forgalmi terelés következett. A sofőr elmondta, a robotpilóta be volt kapcsolva a kocsiban, de nem vette észre az útakadályt, és a bal elejével nekiütközött.

A légzsákok azonnal kinyíltak, így a férfi csak kisebb zúzódásokkal úszta meg a koccanást.

A videó ellenére azonban nem jelenthető ki teljes egészében, hogy a robotpilóta a felelős a balesetért, az első generációs szofvter szenzorai ugyanis az útburkolati jeleket figyelték. A videóból látszik, hogy a baleset helyén a jelek az útakadály felé vezettek, így elképzelhető, hogy a Tesla ezért nem figyelt fel a közelgő veszélyhelyzetre.

A legújabb generációs robotpilótával ilyesmi valószínűleg már nem fordulhatna elő, pláne úgy nem, hogy képes megjósolni, hogy baleset fog történni.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170303_tesla_robotpilota_baleset_video
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés