Hirdetés

Hírek
Nem várt tovább egy suli: tornaórán tanítják a kerékpáros ismereteket
Nem várt tovább egy suli: tornaórán tanítják a kerékpáros ismereteket
Hirdetés

Igen hasznosnak tűnő kezdeményezést tett egy szombathelyi iskola, elindította saját diákjainak a Bringaakadémiát.

Oktatják a kerékpározást hetente egyszer a testnevelésóra keretében a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskolában. Ez az intézmény az első, ahol órarendbe illesztették a kerékpározással kapcsolatos ismereteket – számolt be Nagyné Tancsics Ildikó, az intézmény igazgatója az InfoRádió Katedra című oktatási magazinjában.

Az igazgató elmondta, hogy az iskola először megteremtette a tantárgy oktatásához szükséges személyi feltételeket. Ez azt jelenti, hogy az előző tanévben hat tanár elvégezte a program oktatásához szükséges akkreditált továbbképzést.

A testnevelésórákon hetente egy órában szerepel a Bringaakadémia. Ez az általános iskolák 3-4., és 5-6. évfolyamán választható tantárgy, és a helyi adottságokat figyelembe véve többféle módon oktatható.

© MTI / Czeglédi Zsolt

A szombathelyi iskola az 5-6. évfolyamra kidolgozott kerettantervet adaptálta és az ötödik évfolyamon vezette be. Így minden tanuló szervezett iskolai keretek között részt vehet a kerékpáros ismeretek elsajátításában.

A hvg.hu is foglalkozott korábban a kérdéssel, annak kapcsán, hogy időről időre felmerül, hogy jön az új KRESZ. Ezzel kapcsolatban kikértük az olvasók véleményét is: milyen legyen az új törvény. Elsöprő többségben jött a vélemény, hogy a közoktatásban legyen közlekedésiismeret-oktatás. Ezen belül kerékpáros KRESZ is.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20170503_Tornaoran_tanitjak_a_kerekparos_ismereteket
 

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés