VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Nem tréfa: hatalmas üzemanyagár-csökkenés jön április 1-jén

Csatlakozz Viber Közösségünkhöz
itt:

Adómérséklés miatt lesz olcsóbb a benzin és a gázolaj. A jövedéki adó mérséklődése miatt szombattól az üzemanyagok is olcsóbban lesznek, nem is kevéssel.

Miként arról beszámoltunk, az olajárak emelkedése miatt április elsejétől korábbi szintjére csökken az üzemanyagok jövedéki adója. A MOL már korábban bejelentette, hogy az adócsökkentést beépíti üzemanyagáraiba.

Most pedig már azt is tudjuk, hogy már szombattól, tehát április 1-től 12 forinttal csökken a gázolaj, illetve 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti ára. A gázolaj kétszeres árcsökkentésével meg is szűnik annak felára a benzinhez mérten, a 95-ös és a dízel átlagára szombattól egységesen 349 forint lesz. Idén ilyen alacsony szintet még sosem tapasztalhattunk, tavaly ugyanakkor volt 310 forintos mélyponton is a gázolaj ára. 2012-ben pedig ugyebár 450-451 forintnál tetőzött a benzin árával együtt − legalábbis átlagár szerint. Az pedig csaknem állandó és az átlagártól független, hogy az egyes töltőállomások között literenkénti 50 forintos árkülönbségek is adódhatnak.

A márciusi üzemanyagár-csökkenés a most bejelentettel a benzin esetén 19, a gázolajnál 28 forintra növekszik. Egyelőre nem tudni, hogy a következő negyedév végén miként változik az üzemanyagok jövedéki adója, a tavaly júniusban elfogadott jövedéki adótörvény-módosítás értelmében 50 dollár feletti világpiaci árnál az adó mértéke az ólmozatlan benzin esetében literenként 120 forint, ha azonban a világpiaci ár legfeljebb 50 dollár, akkor 125 forint, míg a gázolajnál a magasabb ár mellett 110,35 forint az adó, az alacsonyabbnál 120,35 forint. A NAV következő jelentése a kőolaj átlagára kapcsán júniusban esedékes, az alapján módosulhat majd a jövedéki adó, azaz az üzemanyagra rakódó, majd még áfával terhelendő közteher.

Forrás: https://www.autonavigator.hu/autosvilag_hirei/nem_trefa_hatalmas_uzemanyagar-csokkenes_jon_aprilis_1-jen-19014
 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink


hirdetéshirdetéshirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:
 

INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:
 

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MÉDIA SZEREPLÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink:
 

Katt ide!

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink


 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?