Hirdetés

Hírek
Nem emelnek vádat a Bugattival száguldozó üzletember ellen
Nem emelnek vádat a Bugattival száguldozó üzletember ellen
Hirdetés

Nagy port kavart a médiában a cseh milliárdos Radim Passer  ügye. Az üzletember néhány hónappal ezelőtt töltötte fel a legnépszerűbb videómegosztóra, ahogy Wittenberg közelében, egy tíz kilométeres szakaszon elérte a 417 km/h-s sebességet, ezzel pedig nem hivatalos rekordot állított fel a közutakon elért legnagyobb sebességgel.

A férfi Németországban egy olyan szakaszon hajtott, ahol nincs sebességkorlátozás, ám a német kormánynak és a hatóságoknak mégsem tetszett a mutatvány, így vizsgálatot indítottak az ügyben.

A korábbi vád szerint bár sebességkorlátozás nem volt, így nem mondható, hogy gyorsan hajtott, ám magatartása mégis veszélyes volt, önmagára és a többi közlekedőre egyaránt. A száguldásra egyébként a hajnali órákban került sor, tiszta időben, az út szinte teljesen üres volt, és még egy tesztkört is mentek, hogy felmérjék a helyzetet és az útviszonyokat.

Hirdetés

A legfrissebb információk alapján, ejtették a vádakat a férfi ellen, mivel nem volt bizonyítható, hogy bárkit is veszélyeztetett volna.

A 417km/h ugyanis 3km/h-val kevesebb, mint az a sebesség, ahol az autó elektronikája már tiltana, ez alapján pedig nem állt fenn a veszélye annak, hogy például a gumiabroncsok, vagy az autó egyéb biztonsági berendezései ne bírnák a terhelést. Továbbá az időjárási viszonyok is megfelelőek voltak, valamint az ügyészség is belátta, hogy a 10 kilométeres szakaszon nemigazán volt más közlekedő, akit veszélyeztetett volna a mutatvány.

 


KAPCSOLÓDÓ:

Videó: 417km/órával száguldott az autópályán Bugattijával a milliárdos


Forrás: thesun.co.uk
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés