Hirdetés

Gondolkodtató
Nem akarták megmutatni Attila holttestét a szülőknek. A vétkes sofőr nevelőapja szerint csak koccantak
Nem akarták megmutatni Attila holttestét a szülőknek. A vétkes sofőr nevelőapja szerint csak koccantak
Hirdetés

Egy fiatal férfi, Mázló Attila meghalt egy autóbalesetben Debrecen belvárosában. A szülők interjút adtak a Blikknek.

Egy szabályosan közlekedő autót letarolt a debreceni Vágóhíd utcán egy szemből jövő autó, amelyet egy 19 éves fiú vezetett. Attila édesanyját és családját nagyon megviselte a tragédia.

Figyelmeztették a szülőket, hogy fiuk holttestének az arca durván megsérült. Először képtelenek voltak megnézni a holttestet. 

A mostohaapjától kérdeztem, mi történt, aki csak annyit felelt: „koccantak”. Válaszul kérdőre vontam, hogy mondhat ilyet, hiszen a gyermekem meghalt, mire ő csak rántott egyet a vállán

– mesélte a Blikknek dühösen az áldozat édesapja, idősebb Mázló Attila.

Attila rendőrnek készült, de éppen a névnapján, 22. születésnapján hunyt el. Az eset nagyon fájdalmas volt a családjának és barátainak, akik nagyon szerették és nagyon ígéretes jövő előtt állt. Az édesanya sírva mesélte el, hogy üléssel együtt zuhant ki a kocsiból, és bizonyos testrészeit ő szedte le a korlátról.

„Már kifelé menet a házból megéreztem, hogy nagy baj történhetett, hiszen a kisfiam nem hívott, és azt is láttuk, hogy nincs itthon a cipője. Az ajtót kinyitva, szinte szavak sem kellettek, azonnal tudtuk, mi történt” – emlékezett vissza a könnyeivel küszködve a Blikknek Agócs Anna, Attila édesanyja. A férjével és a kislányukkal azonnal útnak indultak a helyszínre.

Abban reménykedett, hogy a fiát még ott találja, el tud tőle búcsúzni, de addigra már elszállították. Az út csatatérré változott, a járművek a felismerhetetlenségig összeroncsolódtak.

A baleset után láthatta utoljára az elhunyt fiát a halottasházban, de a fél hiányzó arc miatt először nem akarták megmutatni neki. A család remélte, hogy Attilát még az autóban találják meg, de addigra már elszállították. Az eset óriási veszteség volt a családnak és az egész közösségnek.

Hirdetés

A 19 éves sofőr autója. Ezzel száguldott bele áldozata kocsijába / Fotó: Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A gyászoló szülők elmondták, kézhez kaptak egy részvétnyilvánító levelet, amit a vétkes sofőr aláírásával láttak el, és amelyben többek között azt írják, „az idő gyógyír mindenre”. De ahogy telnek a napok, a hetek, a hónapok, Mázló Attila családjának egyre elviselhetetlenebb a fiú hiánya. A szobája azóta érintetlen, és – örök mementóként – az is marad a családjának.

A tragédia ügyében halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folyik büntetőeljárás, amelynek több elemét kifogásolja az elhunyt fiú családja és az őket képviselő Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda.

Sérelmezzük többek közt, hogy a büntetőügyben a szakértőt kirendelő határozat nem tartalmaz semmilyen, a balesetet okozó autó sebességére vonatkozó kérdést. Pedig ennek megválaszolása nélkülözhetetlen előfeltétele a büntetőjogi felelősségre vonásnak, s így végső soron a bűnösség megállapításának is. Kifogásoljuk azt is, hogy a karambolban részt vevő gépjárművek nincsenek lefoglalva, illetve, hogy drogtesztet nem végeztek – magyarázta a Blikknek dr. Sárkány Bence ügyvéd.

A felmerült kérdésekkel a Blikk megkereste a rendőrséget, akik közölték, a folyamatban lévő büntetőeljárásra tekintettel nem adnak tájékoztatást. Hozzátették: a nyomozó hatóság az ügy vizsgálatát a törvényi előírásoknak és jogszabályoknak megfelelően végzi. 

A teljes cikk itt olvasható el.

Borítókép: A vétlen sofőr, Attila üléssel együtt kirepült az autóból és a helyszínen szörnyethalt / Fotó: Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés