Hirdetés

Gondolkodtató
Neked hiányzik a Lánchíd autósként? Karácsony Gergely szerint a közlekedés nemcsak gyorsabb, hanem kiszámíthatóbb is lett
Neked hiányzik a Lánchíd autósként? Karácsony Gergely szerint a közlekedés nemcsak gyorsabb, hanem kiszámíthatóbb is lett
Hirdetés

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely délelőtt posztolt a Facebookon a Lánchíddal kapcsolatban.

Azt írta, hogy “gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a dugó nélküli Lánchídon“, ami kétségtelen kell legyen, hiszen a nemrég elkészült Lánchídon kizárólag a BKK járművei, a taxik, a kerékpárok, motorkerékpárok, segédmotoros kerékpárok közlekedhetnek forgalomban.

A lánchídi buszokon utazó napi több, mint 12 ezer ember egy nap alatt összesen 368 órával kevesebb időt kell, hogy eltöltsön utazással.
Például a Krisztina térről a József nádor térig a felújítás kezdete előtt átlagosan több mint 8 percig tartott az út. Ugyanezt az utat ma három perccel gyorsabban, alig több mint 5 perc alatt teszik meg a buszok.” – teszi hozzá Karácsony Gergely.

A közlekedés nemcsak gyorsabb, hanem kiszámíthatóbb is lett. A buszok korábban rendszeresen dugóban araszoltak a hídon és környezetében, ez pedig mindenkinek rossz volt, függetlenül attól, hogy éppen autóban, vagy buszban ülve ragadt be a két part közé.

A Lánchíd forgalmát a BKK a továbbiakban is vizsgálni fogja, hogy a budapestiek megalapozottan formálhassanak véleményt a híd végleges forgalmi rendjéről. – zárta a posztot.

Hirdetés

Borítókép illusztráció: A Lánchíd abból az időből, mikor még az autósok is használhatták
Tags :

Így a YouTube-on is megjelensz👇

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x