Hirdetés

Hírek
Négyéves kisfiú okozott balesetet a szüleitől elkötött autóval
Négyéves kisfiú okozott balesetet a szüleitől elkötött autóval
Hirdetés

Megtalálták az új Max Verstappent Overvechtben” – írta viccelődve Utrecht város rendőrsége Instagram-oldalán, a holland Forma-1-es világbajnok pilótára utalva.

Egy négyéves kisfiú elkötötte szülei autóját, majd azzal kocsikázni indult, de az út nem tartott sokáig, ugyanis a kicsi két parkoló autónak ütközött – számolt be az esetről a BBC News. A helyiek tettek bejelentést, miután meglátták a picit pizsamában kóricálni egyedül az utcán. A rendőrök bevitték a gyereket a kapitányságra, ám ekkor még nem sejtették, mi történt. Később bejelentés érkezett arról is, hogy valaki parkoló autóknak ütközött és elhagyta a helyszínt. Mikor a rendőrök felhívták a gyerek szüleit és átadták neki a kagylót, a pici autóbrümmögést imitált.

A rendőröknek ekkor kezdett gyanús lenni a dolog, így a kisfiú szüleivel és a gyermekkel kimentek a baleset helyszínére, ahol kiderült, hogy valóban a szülők kocsija okozta a balesetet.

Megkérdezték a picit, hogy tudja-e hogyan működik az autó, a gyerek pedig ekkor a kulccsal kinyitotta, megmutatta hogyan kell beindítani, lenyomta a kuplungot, majd lábát a gázra helyezte.

A rendőrök figyelmeztették a szülőket, hogy a jövőben mindig tartsák elrejtve a kocsikulcsokat, a kisfiú ugyanis pontosan tudta, hogyan működik egy autó. A kisfiú, miután édesapja dolgozni ment, elcsente a kulcsokat. Az anyuka szerint gyermeke igazi kalandor, valószínűleg csak kocsikázni akart egyet.

Az eset során senki sem sérült meg, az anyagi kár mértékéről a rendőrség nem közölt információt.

Hirdetés

 

Forrás: BBC News
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés