Hírek
Négy hétvégére kipróbálhatjuk, milyen lesz a Városliget autók nélkül
Négy hétvégére kipróbálhatjuk, milyen lesz a Városliget autók nélkül
Hirdetés

Egy kivételével az összes augusztusi hétvégén zárva lesz a forgalom elől a Városligetet átszelő Kós Károly sétány.

Az augusztus 5-6-i, 12-13-i, 26-27-i és a szeptember 2-3-i hétvégéken szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig lezárják a forgalom elől Kós Károly sétányt. Csak az augusztus 20-i hétvége lesz kivétel. A fővárosi önkormányzat a lezárást azzal indokolta, hogy csendesebb és jobb levegőjű közparkot szeretnének biztosítani a pihenni vágyóknak.

Arra számítanak, hogy a korlátozás nem okoz majd komoly torlódást, ezeken a hétvégéken csökkenhet az Andrássy út és a belváros forgalmi terhelése is.

Az Állatkerti körútra – ahogy máskor is – csak a célforgalom hajthat majd be, parkolni továbbra is lehet az útszakaszon. A Kós Károly sétány lezárása a Városligeti-tó feletti hídon kezdődik, így a Hősök terén a Millenniumi Emlékmű gépkocsival továbbra is körbejárható lesz, a térről pedig meg lehet majd közelíteni az Állatkerti körutat.

Az M3-as autópálya bevezetője felől nem lehet majd a Kacsóh Pongrác úton keresztül lehajtani. Az Állatkerti körút felé az M3-as autópálya-Hungária körút-Erzsébet királyné útja-Hermina út útvonalon lehet majd eljutni.

A Csáktornya park felől érkező 74-es trolibusz útvonala ugyanakkor nem változik, az M3-as autópálya felőli egyenes lehajtást csak a közösségi közlekedési járatoknak engedik meg.

Az M3-as autópálya kivezető szakaszára a Hermina útról, valamint az Állatkerti körútról továbbra is felhajthatnak azok, akik befejezték a parkolást az Állatkerti körúton.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170802_negy_hetvegere_kiprobalhatjuk_milyen_lesz_a_varosliget_autok_nelkul
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés