LENNE TÉMÁD, AMIRŐL ÍRJUNK???
Küld el nekünk ide kattintva:  

Ne pánikolj ha olajos szennyeződést találsz az autódon

ÁLLÍTSD BE EZT, ha nem akarsz lemaradni rólunk:

A napokban szokatlan, olajos szennyeződést láthat majd a kocsiján – ne ijedjen meg.

Elkezdték a fák tél végi lemosó permetezését Budapesten. A munkálatok, tekintve, hogy több mint 10 ezer fáról van szó, melyeket a Főkert gondoz, március 13-ig tartanak várhatóan, de ez is változhat, az időjárástól függően.

A permetezések, különös tekintettel a fasorokra, alapvetően az éjszakai órákban történnek, így a munkálatok nem zavarják a gyalogos – és közúti forgalmat. A lemosó permetezésre azért van szükség, hogy a fás részeken, kéregrepedésekben áttelelő kártevők számát gyérítsék.

Az alkalmazott szer közterületi felhasználásra engedélyezett, környezetbarát készítmény. A leggondosabb munkavégzés közben is előfordul azonban, hogy a szer a parkoló autókra hullik. A permetezőszer az autóban semmilyen kárt nem okoz és az első autómosáskor könnyűszerrel lemosható.

Itt a menetrend:


A permetezés menetrendje / Fotó: Főkert


A permetezés menetrendje, 2. táblázat / Fotó: Főkert

A permetezőszer egyébként paraffinolaj tartalmánál fogva megfullasztja a kártevőket. Ennek a hatásnak a kifejtése érdekében, magas dózisban, nagy légmennyiséggel kell kijuttatni, így a szer a kártevők áttelelő alakjait vastagon befedi, körbevonja – közölte a Főkert.


Már elkezdődött a munka / Fotó: Főkert

 

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Nélkülük nem lennénk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetnél itt??? Katt ide!

Vélemény, hozzászólás?