Hirdetés
Hírek
Ne dőlj be a csalóknak! – Vizsgamentes jogsiszerzést kínál egy internetes oldal
Ne dőlj be a csalóknak! – Vizsgamentes jogsiszerzést kínál egy internetes oldal
Hirdetés

Napjainkban egyre több internetes csaló próbálkozik furfangos módszerrel átverni gyanútlan áldozatokat. Az esetek többségében egy kis figyelmességgel azonnal rá lehet jönni, ha egy oldal, hirdetés, profil nem valós és csak azért hozták létre, hogy segítségével pénzt csaljanak ki a felhasználóból.

A vezess.hu egyik olvasója a facebookon bukkant rá egy fizetett hírdetésre, mely csábító ajánlattal kecsegtet, ám nem szól másról, csak arról, hogy átverje a vásárlót és pénzt csaljon ki tőle. A hirdetésben szereplő cég azt állítja, hogy néhány százezer forint befizetése után vizsga nélkül jogosítványt lehet náluk szerezni LEGÁLISAN.

“A jogosítványok legális, vizsga letétele nélküli megszerzésének ügynöksége vagyunk, minden hivatalos és a magyar közlekedésbiztonsági törvény szerint regisztrálva lesz a rendszerben. További részletekért állunk rendelkezésére.”

Olvasható a “cég” bejegyzésében.

MInt írják: “Ez összesen 160.000 Ft-ba kerül, amit részletenként fizet. Itt vannak a részletek. Nálunk ne menj el semmilyen vizsgára, mindent megoldunk, ami elméleti és gyakorlati. A legfontosabb dolog az, hogy már tudnia kell, hogyan kell vezetni. A vezetői engedélyét a neph Közlekedésbiztonsági adatainak alapvető információi tartalmazzák, 100%- ban hivatalos, majd az engedély kiadása után azonnal házhoz szállítják. Amint készen áll az adatok elküldésére, majd 70 000 Ft-ot kell fizetnie (regisztrációs díj a jogosítvány adatbázisban), rövid időn belül, 7 napon belül benyújtjuk a jogosítvány iránti kérelmét, minden készen áll.

Hirdetés

“Amint kijön a jogosítványa, postán elküldjük Önnek, és a fennmaradó 90.000 Ft-ot kifizeti, ami összesen 160.000 Ft-ot jelent a jogosítvány megszerzéséért. Mindenhol használják, mert minden törvényes és a törvénynek megfelelően 100% – ban regisztrált.”

-Írják.

A vezess.hu és természetesen a Bpiautosok.hu is felhívja a figyelmet, hogy aki hasonlóval találkozik, annak legyen gyanús az igénytelen dizájnnal készített borító és profilkép, valamint olyan sem létezik, hogy “neph Közlekedésbiztonság”, amit a privát üzenetben említett az átverő.

A legfontosabb azonban, hogy Magyarországon kizárólag az alábbi módon lehet jogosítványt szerezni, hivatalosan:

  • Beiratkozás egy hivatalos, hazai autóiskolába
  • Részvétel az elméleti oktatáson, melynek a vége a KRESZ-vizsga (ezt valóban meg lehet csinálni online)
  • A sikeres KRESZ-vizsga után jön a gyakorlati oktatás. A tanuló 30 óra (29+1 vizsga) és 580 levezetett kilométer után bocsájtható forgalmi vizsgára. A kötelező gyakorlati órák, melyek időtartama 50 perc, a tanuló személyre szóló vezetési kartonján kerülnek dokumentálásra, amelyet a tanuló minden alkalommal aláírásával ellenjegyez.
  • A forgalmi vizsga időtartama 50 perc, ezalatt kell a tanulónak számot adnia megszerzett tudásáról valamint arról, hogy alkalmas a gépjármű rutinszerű kezelésére és a forgalomban való önálló és biztonságos részvételre.
  • Sikeres vizsga esetén a vezetői engedély – az eredeti orvosi igazolás és a Vöröskereszt által kiállított vizsgaigazolvány bemutatása mellett – a Kormányablaknál néhány napon belül átvehető. Kiállítása első jogosítvány esetén illetékmentes.
Forrás: vezess.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája