Hirdetés
Hírek
A nap fotója, ami mindent elmond a 10-es úti reggeli gigadugóról
A nap fotója, ami mindent elmond a 10-es úti reggeli gigadugóról
Hirdetés

Aki a reggeli órákban ezen az úton próbál meg bejutni a fővárosba, az fixen igen hosszú menetidőre számíthat.

Az alábbi fotók egy a 10-es úton minden munkanap reggelén konstans módon tapasztalható dugóban araszoló személyautó műszerfaláról készültek. A sofőr egy 7 kilométeres szakaszt 1 óra 7 perc alatt tett meg, amit az autó fedélzeti számítógépe jóindulatúan 7 km/h átlagsebességnek számolt.

© Mirk Orsolya

A teljes út végül 18 kilométer lett, amit a reggeli órákban 1 óra 40 perc alatt sikerült megtenni a 10-es úton. Ez pedig 10,8 kilométeres átlagsebességet jelent. És ehhez semmilyen baleset sem szükséges ezen az útszakaszon – nagyjából ilyen és ehhez hasonló menetidővel lehet számolni minden hétköznap.

A környéken élők korábban abban bíztak, hogy a megannyi késést követően 2015-ben átadott ürömi körforgalom jelentősen enyhíthet majd a 10-es úton tapasztalható reggeli dugókon, a hatás mértéke azonban elmaradt a várakozásoktól. És a helyzet sajnos várhatóan a közeljövőben sem fog javulni.

A helyiek számára a 10-es úttal párhuzamosan közlekedő vasút jelenthet alternatívát, a vasúti szerelvényeken azonban csúcsidőben nem ritka az ilyen tömeg, mint amit ugyancsak a napokban fotóztak:

© Stipta Enikő
Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171124_a_nap_fotoja_ami_mindent_elmond_a_10es_uti_reggeli_gigadugorol

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája