Nagyot bukott a biztosító – minden autóst érinthet

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Akár a magyarországi biztosítási gyakorlat módosulását hozhatja a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése, amelyben tisztességtelen szerződési feltételnek nyilvánította és megsemmisítette az Allianz Hungária Zrt. casco-feltételeinek egy részét.

Tisztességtelen szerződési kikötés miatt érvénytelen az Allianz szerződési feltételeiben szereplő rész, amely úgy szól, hogy a gépjármű valamely indítókártyájának vagy kulcsának hiánya esetén a biztosító a lopáskárt (minden további körülmény vizsgálata nélkül) nem köteles megtéríteni – olvasható a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntésében.

A döntés fontos állomása annak az örökös vitának – biztosítók és biztosítottak között -, hogy hol húzódik a kötelező gondosság határa.

A gépkocsi távirányítója, kulcsa, indítókártyája olyan bizalmi tartozék, amelyekre a biztosítottaknak különösen oda kell figyelniük. Aki gondatlanul nem zárja le az autóját, lakását, azok érvényes biztosításuk ellenére sem kaptak kártérítést és ez a jövőben sem változik majd.

Céges autót loptak el

Kevesen tudják, hogy az új Polgári törvénykönyv széleskörű lehetőséget nyújt a biztosítóknak a korábbiakhoz képest jelentős szigorításra – legalábbis azon ügyfeleknél, akik nem minősülnek fogyasztónak, vagyis akár a családi vállalkozások esetében.

A most született jogerős ítélet azonban egyértelművé tette, hogy a biztosítók még a gazdálkodó szervezetek biztosítási feltételeibe sem csempészhetnek be akármit, tehát nem alkalmazhatnak tisztességtelen kikötéseket. Valójában erről szól ez a most született bírósági határozat- írja a napi.hu

Az Allianz – a mostani slusszkulcsos ügyben – gyakorlatilag kizárta ügyfelei számára az egyedi körülményekre hivatkozás, így gyakorlatilag az érdemi védekezés lehetőségét. A biztosítás viszont éppen az előre nem látható, fel nem ismerhető kockázatokra szól.

Előfordulhatnak ugyanis olyan esetek, amikor a biztosított gondos eljárása esetén sem tudja leadni a pótkulcsot. Amikor például magával a kulccsal lopják el az autót egy olyan időpontban, amikor az autósnak a kulcs hiányáról még nem is kellett, hogy tudomása legyen.

Megfigyelők szerint az Allianz Hungáriával szembeni mostani döntés nyomán azt is elképzelhető, hogy más biztosítók nem várják meg a perek tömegét, hanem automatikusan törlik a problémás részeket a szerződésekből.

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/nagyot_bukott_a_biztosito_minden_autost_erint.659576.html

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?