Hirdetés

Gondolkodtató
A nagy dilemma: tolatva vagy orral előre parkoljunk?
A nagy dilemma: tolatva vagy orral előre parkoljunk?
Hirdetés

Mind a két módszernek vannak előnyei és hátrányai, mutatjuk, hogy pontosan mire gondolunk.

Ha az útra merőleges parkolásra kerül a sor, rajtunk áll a dolog, hogy egyszerűen beállunk orral a szabad helyre, vagy inkább betolatunk oda. Az elmúlt időkben azonban több helyen is felbukkantak ilyen és ehhez hasonló táblák:

© Pató Noémi‎
© Urbanista

Jól látszik, hogy nem hivatalos és szabályos közlekedési táblákról, hanem egyszerűen a sofőrök segítségét kérő, kisipari módszerekkel legyártott táblákról van szó. Ilyeneket általában olyan helyeken szoktak elhelyezni, ahol a parkoló autókhoz közel találhatók a lakóházak földszinti nyílászárói, és ezen kérésekkel azt szeretnék elérni, hogy ne pöfékeljük tele tolatás (és télen motormelegítés) közben a lakásokat, hanem ehelyett inkább orral parkoljunk be.

Az persze már más kérdés, hogy ez a gyakorlatban mennyivel javít az ott lakók levegőminőségén. Illetve az is megfontolandó, hogy bár kényelmes és gyors az orral előre beparkolás, az onnan tolatva történő kiparkolás kockázatosabb, hiszen a sofőrnek korlátozott a látása a többi autó takarásából, tolatva történő kiálláskor.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170623_a_nagy_dilemma_tolatva_vagy_orral_elore_parkoljunk


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés