Hirdetés

Hírek
Nagy baj történt az M3-as autópályán – Veszélyes anyag került az úttestre
Nagy baj történt az M3-as autópályán – Veszélyes anyag került az úttestre
Hirdetés

Az M3-as autópályán burkolatszennyeződés miatt lezárták mindkét oldalt a 138-as kilométertől a 174-es kilométerig. Az autósokat Emőd felé terelik el.

Veszélyes rakományt szállító kamion műszaki meghibásodása miatt a rendőrség lezárta az M3-as autópálya mindkét irányát a polgári csomóponttól és Mezőkeresztesig – számolt be a hatóság honlapján. A helyszínre a miskolci, a tiszaújvárosi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltókat riasztották.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint december 15-én egy veszélyes anyagot szállító moldáv felségjelzésű kamion meghibásodott. A rendőrség a műszaki mentés idejére 10.50-től lezárta az M3-as autópályát mindkét irányban a 138-as kilométertől a 174-es kilométerig, azaz a polgári csomóponttól Mezőkeresztesig. Kiemelték: a rendőrség a forgalmat a 35-ös, 3-as számú főútra terelte.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a kamion tartálya sérült meg, a veszélyes anyag az úttestre került, annak eltávolításáig zárták le az érintett szakaszt.

A tűzoltók a kamiont egy földútra kísérték, ahová egy mentesítő járművet várnak, annak segítségével fogják fel a veszélyes anyagot. A katasztrófavédelem mobil laborja a lezáráshoz legközelebb eső településen, Hejőkürt utcáin ellenőrzi a levegő minőségét.

Más egységek a környéken gázérzékelővel vizsgálják, került-e a levegőbe a veszélyes anyagból, ám szerencsére eddig nem mértek semmilyen értéket.

Hirdetés

Azt kérik, hogy az autósok fokozott óvatossággal közelítsék meg a környéket, és ha tehetik, válasszanak másik útvonalat – írta az MTI

FRISSÍTÉS:

Délután egy órakor a Budapest felé tartó oldalán a pályazár feloldásra került. – közölte az MKIF Zrt.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x