VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Mutyigyanús a zuglói parkolótender?

SOS Mobilgumis hirdetés

Az Átlátszó szerint Zugló polgármestere sincs teljesen meggyőződve arról, hogy jó ötlet volt-e kizárni a parkolási tender ügyében a legolcsóbb ajánlatot, de vétózni nem fog.

A Centrum Parkolóhoz kötődő tagja is van annak a konzorciumnak, amely a becsült összegnél drágábban, több mint egymilliárd forintért viheti Zugló parkolási megbízását – írja az Átlátszó.

Zuglóban egy éve csúszik a fizetős parkolási rendszer bevezetése. Az Őrs vezér terénél, illetve a Városliget környékén kellene majd fizetni.

Az első tender előkészítésekor Várnai László, a Civil Zugló Egyesület önkormányzati képviselője szerint a helyi MSZP annyira mohónak bizonyult, hogy 1,4 milliárd forintra emelték a becsült összeget és gyorsított eljárással próbálkoztak. A Közbeszerzési Döntőbizottság egymillió forintra bírságolta ezért a kerületet.

Az új pályázat 204 darab parkolóóra 2×24 hónapos üzemeltetéséről szól, az eredetileg becsült szerződési érték 975 millió forint volt. A három pályázó közül az egyik adott ennél olcsóbb ajánlatot, kettő drágábbat.

Az értékelő bizottság végül az egyik drágább, illetve az egyetlen olcsóbb ajánlatot is kizárni javasolta, és győztesnek indítványozta kihirdetni a C-Ware Kft., a francia Parkeon SAS, illetve SIS Parking Kft. konzorciumát. Az ő ajánlatuk összesen több mint egymilliárd forintról szólt.

A C-Ware nem áll távol a VI. kerületi botránycégtől, a Centrum Parkoló Kft.-től, amelynek tevékenysége miatt jelenleg 24 vádlott, köztük Fürst György volt alpolgármester hűtlen kezelés vádjával került bírság elé. A jelenleg német tulajdonban lévő C-Ware alapítója 2008-ban Kupper András, a Centrum Parkoló fő tulajdonosa volt, a két cég székhelye jelenleg is ugyanazon a címen található – derítette ki az oknyomozó portál.

A lap értesülései szerint Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere tartózkodott a szavazáskor a helyi közgyűlés ülésén, pedig ő volt a határozat előterjesztője. Az ellentmondással kapcsolatban levélben úgy reagált a portálnak: a kerület közbeszerzési szabályzata szerint mindenképpen a polgármester az előterjesztő.

Úgy tűnik azonban, ő sincs arról meggyőződve, hogy minden tisztán ment az ügyben, de közölte: nem fog vétózni. Úgy fogalmazott: „az általam ismert tények alapján nem vagyok meggyőződve arról, hogy a pályázó kizárása valóban indokolt. De mivel a kizárt cégnek többféle jogorvoslati lehetőség is rendelkezésre áll, a testület döntését nem kívánom megvétózni”.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170316_mutyigyanus_a_zugloi_parkolotender
 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:
 

INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:
 

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MÉDIA SZEREPLÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink:
 

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink


 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?