Mutyigyanús a zuglói parkolótender?

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Az Átlátszó szerint Zugló polgármestere sincs teljesen meggyőződve arról, hogy jó ötlet volt-e kizárni a parkolási tender ügyében a legolcsóbb ajánlatot, de vétózni nem fog.

A Centrum Parkolóhoz kötődő tagja is van annak a konzorciumnak, amely a becsült összegnél drágábban, több mint egymilliárd forintért viheti Zugló parkolási megbízását – írja az Átlátszó.

Zuglóban egy éve csúszik a fizetős parkolási rendszer bevezetése. Az Őrs vezér terénél, illetve a Városliget környékén kellene majd fizetni.

Az első tender előkészítésekor Várnai László, a Civil Zugló Egyesület önkormányzati képviselője szerint a helyi MSZP annyira mohónak bizonyult, hogy 1,4 milliárd forintra emelték a becsült összeget és gyorsított eljárással próbálkoztak. A Közbeszerzési Döntőbizottság egymillió forintra bírságolta ezért a kerületet.

Az új pályázat 204 darab parkolóóra 2×24 hónapos üzemeltetéséről szól, az eredetileg becsült szerződési érték 975 millió forint volt. A három pályázó közül az egyik adott ennél olcsóbb ajánlatot, kettő drágábbat.

Az értékelő bizottság végül az egyik drágább, illetve az egyetlen olcsóbb ajánlatot is kizárni javasolta, és győztesnek indítványozta kihirdetni a C-Ware Kft., a francia Parkeon SAS, illetve SIS Parking Kft. konzorciumát. Az ő ajánlatuk összesen több mint egymilliárd forintról szólt.

A C-Ware nem áll távol a VI. kerületi botránycégtől, a Centrum Parkoló Kft.-től, amelynek tevékenysége miatt jelenleg 24 vádlott, köztük Fürst György volt alpolgármester hűtlen kezelés vádjával került bírság elé. A jelenleg német tulajdonban lévő C-Ware alapítója 2008-ban Kupper András, a Centrum Parkoló fő tulajdonosa volt, a két cég székhelye jelenleg is ugyanazon a címen található – derítette ki az oknyomozó portál.

A lap értesülései szerint Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere tartózkodott a szavazáskor a helyi közgyűlés ülésén, pedig ő volt a határozat előterjesztője. Az ellentmondással kapcsolatban levélben úgy reagált a portálnak: a kerület közbeszerzési szabályzata szerint mindenképpen a polgármester az előterjesztő.

Úgy tűnik azonban, ő sincs arról meggyőződve, hogy minden tisztán ment az ügyben, de közölte: nem fog vétózni. Úgy fogalmazott: „az általam ismert tények alapján nem vagyok meggyőződve arról, hogy a pályázó kizárása valóban indokolt. De mivel a kizárt cégnek többféle jogorvoslati lehetőség is rendelkezésre áll, a testület döntését nem kívánom megvétózni”.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170316_mutyigyanus_a_zugloi_parkolotender
 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?