Hirdetés

Gondolkodtató
Mutatjuk, milyen színű autók tartják a legjobban az értéküket
Mutatjuk, milyen színű autók tartják a legjobban az értéküket
Hirdetés

Új autó vásárlásakor arra is oda lehet figyelni, hogy használtan milyen színben tudjuk majd a legjobban értékesíteni a kocsit. – írja a HVG

Amikor bemegyünk egy autószalonba és ott megrendeljük álmaink autóját, akkor általában az alapján választjuk ki annak színét, hogy az adott járgány mely színben tetszik nekünk a legjobban. Egy most napvilágot látott tanulmány szerint azonban adott esetben kifizetődőbb lehet olyan színt választani, melyben a kocsink az évek során az átlagnál jobban tartja az értékét. Illetve a leggyorsabban eladható.

Az iSeeCars 2,1 millió használt autót vizsgált meg, és megállapította, hogy ezek a járművek életük első három évében átlagosan 33,1 százalékkal veszítenek értékükből. Azonban a sárga autók esetében csak 27 százalékos rekordalacsony értékvesztésről beszélhetünk, a másik végletet pedig a három esztendő alatt 37,1 százalékos értékcsökkenést elszenvedő aranyszínű járművek jelentik.

Az átlagnál jobb értéktartással kecsegtető autószínek a következők: sárga, narancssárga, zöld, fehér és vörös. Ezen színű autók pedig e tekintetben az átlagnál rosszabbul teljesítenek: kék, barna, szürke, fekete, ezüst, bézs, lila, arany.

Az értéktartónak nevezhető szín azonban nem garancia arra, hogy gyorsan el is lehet adni a használt autót. A felmérés szerint átlagosan 36,5 nap alatt találnak gazdára a kocsik, a lilákat azonban általában 33,2 nap alatt is el lehet adni. Ezzel szemben a bézs járgányok eladása átlagosan 46,6 napig tart, a rekord ártartónak mondható sárga autók pedig mintegy 41,5 nap alatt cserélnek gazdát. Legalábbis a statisztikák szerint.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171107_mutatjuk_milyen_szinu_autok_tartjak_a_legjobban_az_ertekuket

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés