SOS Mobilgumis
-hirdetés-
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)


Mozgássérülteknek fenntartott parkolóba állt a közteres míg bírságolt – Feljelentette őket a megbüntetett autós

Mozgássérülteknek fenntartott parkolóba állt a közteres míg bírságolt – Feljelentette őket a megbüntetett autós

2020-01-14 Facebook bpiautosok.hu

Mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyre álló közterület-felügyelőket jelentett fel egy megbüntetett sofőr Budapesten – írja a Blikk.

Mint írják:

A férfi az ellene zajló intézkedés közben vette észre, hogy az őt megbírságoló hatóság emberei egy, a mozgássérültek számára kialakított parkolóhelyen állították le az autójukat január 12-én, a 13. kerületi Tátra utcában. A sofőr elmondása szerint egy harminc kilós csomagot akart betenni a kocsijába, és tábla sem tiltotta, hogy megálljon, mire visszatért a kocsijához a csomaggal, már ki is töltötték a tízezres csekket a közteresek.

A férfi kifizette a büntetést, majd megkérdezte a közterületeseket, hogy miért állnak a mozgássérültek helyén. A férfi elhatározta, hogy a megfelelő hatóságnál feljelenti a közterületeseket.

A közterület-felügyelet vezetője a Blikket arról tájékoztatta, hogy szerinte a munkatársai nem szegtek szabályt. Egy közlekedési szakértő is azt nyilatkozta, hogy ha az autóban ülnek, akkor nem szabálysértő megállni a rokkantaknak fenntartott parkolóhelyen.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

A rokkantaknak fenntartott parkolóhelyekre vonatkozó rendelet szerint azonban, ha valaki ilyen helyre áll, akkor a helyszíni bírság összege 50 ezer forint, míg a pénzbírság összege 100 ezer forint.

A kerületi rendőrség a lappal közölte, hogy szabálysértési eljárást indítanak a közterületesek ellen.


FRISSÍTÉS:

Megkeresett minket a közterületeseket feljelentő úr, aki egy fontos kérdést szeretne tisztázni:

Írja:
“Sok helyen tévesen jelenik meg a cikk és úgy jön le, hogy szabályosan jártak el a felügyelők a megállással,

de a szabály úgy szól amit a Blikknek a szakértő is nyilatkozott, hogy ha 5 percen belül áll az autó a mozgássérült parkolóban és nem száll ki a kocsiból a soför akkor szabályos, de a közteresek több időt álltak ott, ezt tudom is bizonyítani, mivel a közterület felügyelőknek volt nyomkövető az autójukban és azon visszafogják tudni ellenőrizni, hogy megszegték e a szabályt, de biztos hogy megszegték, mert rajtam kívül még egy másik autóst is megbüntettek és legalább 15 percig állt az autó ott.”


Borítókép és Forrás: Blikk


MEGOSZTOM:


Érdekelhet100% FIGYELEM! Koncentrálj a Vezetésre!

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…

KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek