Hirdetés

Hírek
Mostantól ilyen rendszámmal is lehet autózni az utakon
Mostantól ilyen rendszámmal is lehet autózni az utakon
Hirdetés

Április eleje óta lehet igényelni a kocsikra a harmadik rendszámot, ami sok autós életét teheti egyszerűbbé. Itt az első fotó róla.

Tavaly december óta lehet tudni, hogy az idei év komoly könnyítést hozhat az autósok életébe. Egy korábbi tervezet szerint ugyanis az autókra egy harmadik rendszám is felkerülhet, ami a kerékpárok szállításánál egy régóta meglévő problémát old fel.

A szürke rendszám igényélésére április eleje óta van lehetőség, amit az autókhoz tartozó biciklitartóra lehet felszerelni. A későbbiekben ezt kötelezővé tennék. A Vezess most egy képet is közölt arról, hogyan fog kinézni az új rendszámtábla: szürke alapon fehér betűk, a bal oldalán kék alapon a jól ismert országjelzés és az EU-zászló.

A változtatásra azért van szükség, mert a kocsin eddig hivatalosan csak két rendszám lehetett, ugyanakkor azt is szigorúan kikötötték, hogy az azonosítót tilos eltakarni. (Milyen szerencsések az amerikaiak, ott sok helyen elég csak egy rendszámtábla az autóra. Hogy miért, arról itt írtunk bővebben.)

Márpedig egy kerékpártartó éppen ezt teszi, ezért hivatalosan csak úgy lehet az autó hátulján biciklit szállítani, ha a kerékpárszállítón külön lámpasorral egybeépített rendszámtartó van, és minden egyes alkalommal, amikor azt felteszik, átszerelik rá a rendszámot. A gyakorlatban viszont sokan szállítanak úgy kerékpárt, hogy eltakarják a rendszámot, de ilyenkor csak a hatóság jóindulatán múlik, hogy büntetnek-e érte.

A rendszám 9570 forintba kerül, amiből maga a tábla 5500 forint, a többi különböző jogcímek (nyilvántartásba vétel, szemle) miatt kell kifizetni.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170413_szurke_rendszam_hogy_nez_ki_foto
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés