TAPASZTALTÁL VALAMIT, AMIRŐL ÍRJUNK???
Küldd el nekünk ide kattintva:  

Most nem a benzin drágul, de ezt is érezni fogják az autósok

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Úgy tűnik, ismét drágább lesz az autózás, de lesz, aki ezt csak november környékén érzékeli majd.

Jelentős áremelést hajtanak végre a gumiabroncs-gyártók, amelynek hátterében a gyártáshoz szükséges alapvető nyersanyagok – szénszármazékok, a szintetikus és természetes gumi, valamint az acél – árának újabb drasztikus emelkedése áll. Ezek közül a szénszármazékok és a mesterséges gumifélék ára mintegy 100 százalékkal nőtt tavaly július óta.

A természetes gumi kitermelése az áradások miatt csökkent a legnagyobb exportőrnek számító Thaiföldön, az abroncsokba belekerülő acélhuzalok ára pedig 80 százalékkal emelkedett egy év alatt. A többletköltség így valamennyi gyártót érinti.

Az Abroncs Kereskedőház előrejelzése szerint a jelenlegi készletek kimerülésével 4-6 héten megjelenik a fogyasztói árakban is a drágulás, amely mértéke átlagosan 4-9 százalékos lesz. Emiatt az átlagvásárlónak 15 ezer forinttal is mélyebben kell majd a zsebébe nyúlnia egy garnitúrára megvásárlásához. A szomszédos Szlovákiában a hírre már most sokan felkeresték a szakszervizeket, hogy gondoskodjanak új abroncsaikról.

© freeimages.com

A hazai szervizekben a nagy rohamra március utolsó, április első két hetében számítanak a szakemberek. A tapasztalatok szerint általában május közepéig az autósok többsége lecserélteti téli abroncsait.

Ez a hőmérséklet emelkedésével mindenképpen javasolt, egy jó minőségű nyári abronccsal felszerelt autó fékútja közel harmadával is rövidebb lehet. Nem beszélve arról, hogy a nyári melegben hamarabb elkopik a téli szett, és akkor ismét új abroncsokat kell venni.

Egy új, személyautóra tervezett abroncs esetében a profilmélység 6-12 milliméter között van, az előírások szerint legfeljebb 1,6 milliméter mélységig lehet használni, de ez már rendkívül balesetveszélyes, így ezt megelőzően indokolt a leselejtezésük. A szakemberek azt tanácsolják: kopástól függetlenül tíz év után mindenképpen vegyünk új abroncsokat.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170308_abroncs_ara_dragulas

 

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  


MÉDIAMEGJELENÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink!

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás Live Videós tesztelés, bemutatás

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Garázs csoportunk

Vélemény, hozzászólás?