Most nem a benzin drágul, de ezt is érezni fogják az autósok

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Úgy tűnik, ismét drágább lesz az autózás, de lesz, aki ezt csak november környékén érzékeli majd.

Jelentős áremelést hajtanak végre a gumiabroncs-gyártók, amelynek hátterében a gyártáshoz szükséges alapvető nyersanyagok – szénszármazékok, a szintetikus és természetes gumi, valamint az acél – árának újabb drasztikus emelkedése áll. Ezek közül a szénszármazékok és a mesterséges gumifélék ára mintegy 100 százalékkal nőtt tavaly július óta.

A természetes gumi kitermelése az áradások miatt csökkent a legnagyobb exportőrnek számító Thaiföldön, az abroncsokba belekerülő acélhuzalok ára pedig 80 százalékkal emelkedett egy év alatt. A többletköltség így valamennyi gyártót érinti.

Az Abroncs Kereskedőház előrejelzése szerint a jelenlegi készletek kimerülésével 4-6 héten megjelenik a fogyasztói árakban is a drágulás, amely mértéke átlagosan 4-9 százalékos lesz. Emiatt az átlagvásárlónak 15 ezer forinttal is mélyebben kell majd a zsebébe nyúlnia egy garnitúrára megvásárlásához. A szomszédos Szlovákiában a hírre már most sokan felkeresték a szakszervizeket, hogy gondoskodjanak új abroncsaikról.

© freeimages.com

A hazai szervizekben a nagy rohamra március utolsó, április első két hetében számítanak a szakemberek. A tapasztalatok szerint általában május közepéig az autósok többsége lecserélteti téli abroncsait.

Ez a hőmérséklet emelkedésével mindenképpen javasolt, egy jó minőségű nyári abronccsal felszerelt autó fékútja közel harmadával is rövidebb lehet. Nem beszélve arról, hogy a nyári melegben hamarabb elkopik a téli szett, és akkor ismét új abroncsokat kell venni.

Egy új, személyautóra tervezett abroncs esetében a profilmélység 6-12 milliméter között van, az előírások szerint legfeljebb 1,6 milliméter mélységig lehet használni, de ez már rendkívül balesetveszélyes, így ezt megelőzően indokolt a leselejtezésük. A szakemberek azt tanácsolják: kopástól függetlenül tíz év után mindenképpen vegyünk új abroncsokat.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170308_abroncs_ara_dragulas

 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?