Hirdetés

Gondolkodtató
Mit nekünk dugó: helyből felszálló taxikkal sokkol az Uber
Mit nekünk dugó: helyből felszálló taxikkal sokkol az Uber
Hirdetés

Nálunk nemrégiben betiltották, más országokban viszont szárnyal az Uber. És ezt nyugodtan érthetjük akár szó szerint is.

Az Uber ugyebár nem más, mint a hagyományos taxi modern, kényelmes és nem utolsó sorban olcsó alternatívája. Míg a világ egyes országaiban, így például többek közt hazánkban is tiltott szolgáltatásnak minősül, addig más régiókban hatalmas népszerűségnek örvend, és nem csoda, hogy a vállalat vezetői új terveket is szövögetnek. És ezek a tervek több mint izgalmasak.

Az Uber az egyesült államokbeli Dallasban megrendezett Elevate konferencián számolt be arról, hogy a világon először Dallasban és Dubaiban fog repülőtaxi szolgáltatást indítani. A jelenlegi tervek szerint várhatóan 2020-ban elstartoló szolgáltatás helyből felszálló légijárművekre fog épülni, melyek szuperkönnyűek és elektromos meghajtásuk révén lokálisan egyáltalán nem szennyezik a környezetet.

Az Uber öt különböző gyártócéggel szövetkezik az új generációs légijármű megtervezésével és legyártásával kapcsolatban. A dugókat légi úton elkerülő új szolgáltatás ára a kezdeti időkben mintegy 1,32 dollár lesz mérföldenként, vagyis csak minimálisan lesz drágább a jelenlegi UberX-nél, és a tervek szerint az évek során sokkal olcsóbbá fog válni.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170426_helybol_felszallo_uber_taxik
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés