Hirdetés

Hírek
Mint a filmekben: így nézett ki az FBI megfigyelőautója – videó
Mint a filmekben: így nézett ki az FBI megfigyelőautója – videó
Hirdetés

Az FBI autós megfigyelési módszereit eddig csak a filmekben láthattuk, az alábbi videónak köszönhetően azonban saját szemmel is láthatjuk, hogyan volt felszerelve az ikonikus FBI-furgon.

Az amerikai filmeknek köszönhetően mára már megismerhettük a Szövetségi Nyomozó Iroda, vagyis az FBI megfigyelési módszereit. Persze nyilván nem mindent és nem úgy, ahogy ténylegesen alkalmazzák őket, de a furgonban ücsörgő ügynökök látványa mindenki számára ismerős lehet, aki látott már legalább egy hollywoodi akciófilmet. Egy youtubernek köszönhetően mostantól azt is láthatjuk, milyen volt egy FBI-os furgon az 1980-as évek végén.

Gizmodo beszámolója szerint az 1989-es Dodge Ram 350-et az eBay-en árulta a gazdája, ami az eladó szerint 37 760 kilométert futott, és nemcsak a hirdetés, a látvány alapján is igen jó állapotban van. Az igazi különlegesség azonban a raktérben látható.

A furgon hátuljában ott vannak a monitorok, ami a kocsira szerelt kamerák képeit mutatja, van benne tűzoltókészülék, konnektorok, jó sok plusz akkumulátor, sőt, a hátuljában még egy WC is, hiszen az ügynök nem mászkálhatott csak úgy ki-be az autóból. El sem akarjuk képzelni, néhány nap után milyen szag lehetett benne.

A beszámoló szerint a Dodge hátsó részének közepén volt egy periszkóp is, amivel további megifgyeléseket végezhettek az ügynökök.

Az új tulajdonos nem sajnálta rá a pénzt, a hírek szerint 18 700 dollárt, vagyis közel 4,9 millió forintot fizetett ki érte.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170731_fbi_megfigyeles_furgonnal_video

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés