Hirdetés

Mint egy brutális iratmegsemmisítő, úgy eszi ez a gép az autókat – videó
Hirdetés

A tudat, hogy elvileg reinkarnálódik majd a ledarált jármű, sokat nem javít a látványon.

Nyilván mi mást lehetne kezdeni a szétbontott és megsemmisítésre ítélt autókkal, amelyekből így elvileg újra acél készül majd, mégis elég durva látvány, ahogy elpusztítja a gép az autónkat.

A shredder – a hulladékdaráló – nagyjából két perc alatt csinál szabvány méretű darabkákat egy korábban 4,5 méteres autóból, legyen az akár egy Lamborghini is, amit gyári tesztautóként használtak.

Alapvetően az autókat életciklusuk lejárta után az átlagsúlyukra vetítve 95 százalékban újra kellene hasznosítani. (Az, hogy mindez végül a gyakorlatban gyakran úgy valósul meg, hogy egy illegális bontóban kiszedett féltengelyként kezdi meg új életét az alkatrész másik autóban, az már más kérdés.)

Az újrahasznosítás szempontjából még csak nem is fémhulladék jelenti a gondot, ami egy mai autó tömegének a 75 százalékát jelenti, hanem az egyre gyarapodó műanyagok, amelyeknek szakszerű újrahasznosításához sokkal komolyabb beruházás kell.

Ezekből szokott aztán botrány lenni, hogy könnyebb tőlük megszabadulni úgy, hogy vagonokban, konténerekben kifuvarozzák valami távoli országba, ahol nem olyan szigorúak a felügyeleti szabályok.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180124_Mint_egy_brutalis_iratmegsemmisito_ugy_eszi_ez_a_gep_az_autokat__video

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés