Hirdetés

Gondolkodtató
Minden szabályt megszegett, amit lehetett egy Bonyhádi fiatal
Minden szabályt megszegett, amit lehetett egy Bonyhádi fiatal
Hirdetés

A Bonyhádi Rendőrkapitányság egyenruhásai a városban láttak el szolgálatot a napokban, amikor Bonyhád-Majosról kaptak jelzést egy kollégájuktól, aki egy autó megállításához kért segítséget.

Az igazoltatni akart, kivilágítatlan kocsi sofőrje négy utassal a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva elhajtott, ezért a járőrök is a keresésére indultak. A rendszám nélküli, szürke személyautót Nagymányokon találták meg.

A járművet egy 17 éves fiú vezette, elmondása szerint három felnőtt ismerősével tankolni érkeztek Szászvárról Bonyhádra. Amikor észrevették rendőrt, a világítást lekapcsolva próbáltak eltűnni, hogy elkerüljék az ellenőrzést.

Erre a sofőrnek minden oka meg is volt, hiszen nincs vezetői engedélye. Ráadásul az autón nem volt forgalmi rendszám, a műszakija régen lejárt, biztosítással nem rendelkezik, és kivonták a forgalomból. A járművezető nem használta a biztonsági övet, és a behajtást tiltó táblát sem vette figyelembe. Csak tetézte a bajt, hogy a szonda is pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre állították elő. Kiderült az is, hogy az autót a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta a fiatalember.

Hirdetés

Az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, a biztonsági öv használatának elmulasztása és a „behajtani tilos!” tábla figyelmen kívül hagyása miatt közigazgatási, az ittas vezetésért pedig büntetőeljárás indult a sofőrrel szemben.

Az eljárások során a többiek felelősségét is tisztázzák.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés