Hirdetés
Gondolkodtató
Minden itthon értékesített modellt hibridesít a Suzuki és jön az elektromos alapjárat
Minden itthon értékesített modellt hibridesít a Suzuki és jön az elektromos alapjárat
Hirdetés

Minden, a Swift Sport, a Vitara és az SX4 S-Cross is lágyhibrid lesz 2020-tól.

Érkezik a 48V-os lágy-hibrid hajtással továbbfejlesztett 1,4 literes turbómotor az SX4 S-Cross, a Swift és a Vitara motorterébe.

A témában és a hibrid modellekkel kapcsolatban sok találgatás zajlik a márkával foglalkozó csoportokban is:


Nemrég került vissza a magyar kínálatba a 12V-os lágy hibrid hajtással szerelt Suzuki Ignis és Swift, ezek mellé érkezik majd jövő tavasszal a 48V-os lágy-hibrid hajtással szerelt SX4 S-Cross, Swift Sport és Vitara.

Tulajdonképpen egy nagyobb teljesítményű – még nem közölték a pontos adatokat – indítógenerátort és akkumulátort használ az új rendszer, amely a K14D jelzésű 1,4 literes turbómotorhoz csatlakozik.

Annyit árult el az első sajtóközlemény, hogy az új erőforrásnak már 235 Nm a maximális nyomatéka 2000/perces fordulattól, az aktuális K14C esetén 220 Nm a maximum 1500-4000/perc között.

A nagyobb elektromos rásegítés alacsonyabb benzinfogyasztást jelent, a szabványos átlag 20%-kal csökken, míg a reálishoz közelibb WLTP-módszer szerint mérve 15%-os a fogyasztáscsökkenés.

A 48V-os SHVS rendszer különlegessége az elektromos alapjárat, azaz pillanatnyi motorleállítás helyett az elektronika csak a benzin adagolását állítja le, és a blokkhoz szíjjal kapcsolódó villanymotor forgatja alapjárati fordulaton a belső égésű motort. A 48V-os lágy-hibrid hajtás kevesebb, mint 15 kg-mal növeli a tömeget, a lítium-ion akkumulátor és a 12V/48V átalakító az első ülések alá kerül beépítésre. – írja az automotor.hu

Borítókép illusztráció: Suzuki Szeleczky


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája