Hirdetés

Gondolkodtató
Milyen trükkökkel próbálják lehúzni a biztosítókat?
Milyen trükkökkel próbálják lehúzni a biztosítókat?
Hirdetés

Az autósoknál a legtipikusabb az alacsony sebességű szándékos karambol, amire lehet aztán kárigényt benyújtani.

Közzétett egy listát az angliai Churchill Insurance, amelyben megtalálhatók a legjellemzőbb trükkök, miket akarnak eladni a biztosítóknak. A lista azzal a számmal kiegészítve, hogy évente közel 70 ezer csalás próbálnak meg elsütni a biztosítók felé, csak az autós üzletágban, komoly kihívást jelent a társaságoknak. Mindez ugyanis, naponta 192 kamu bejelentést feltételez, ami 800 millió fontos kiadást és összességében 90 fontos extraköltséget jelent minden biztosítottnak.

De nézzük inkább melyek a tipikus trükkök. Az átverések több mint harmadát (36%) az alacsony tempójú szándékos karambolok teszik ki, nem meglepő módon, például egy parkolóban hoznak helyzetbe „véletlenül” egy biztosított autót. Ilyenkor gyakran persze eleve sérült autót is használnak, amit szintén rá lehet íratni a kárigényre. Akárcsak a kisebb személyi sérüléseket, mint például egy meghúzódott nyak.

A következő a „szervezett hálózat” – 15 százalékkal – amelyet nem fejtenek ki példaszerűen, de vélhetően, amikor a biztosítási, javítási piac több szereplője is benne van a játékban.

A harmadik, amelyet „fantom utasként” emlegetnek, vagyis amikor a kárigénylő nem is volt jelen, de utólag mégis ő volt az érintett, ez 8 százalékos részarány. A negyedik a szándékos olyan ütközés, amikor mindkét autó benne van a csalásban, ezek aránya 7 százalékos. A következő a túlárazott kár, amikor megpróbálják felsrófolni a biztosítási összeget, ez 3 százaléka a csalásoknak. Végül, a szerződések nem valós adatokkal való megkötése következik, ilyen a csalások 2 százaléka.

Ha valaki érintett lenne egy ilyen gyanús esetben a leginkább az elővigyázatosság segíthet, minden adatot, körülményt pontosan dokumentálni, sőt ha úgy érezzük valami nem stimmel, hívjuk ki a rendőrséget, ha tényleg nem csak minimális a kár.

Casco tapasztalatok. Megéri??? Reklám nélkül!

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170505_tipikus_autos_biztositasi_csalasok


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés