Hirdetés

Hírek
Milliárdokért vesz elektromos autókat az állam
Milliárdokért vesz elektromos autókat az állam
Hirdetés

Két és fél milliárd forintért vesz elektromos autókat a magyar állam – írta a Népszava.

Öt különböző autótípust igényeltek – közölte a Népszava a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) honlapján közzétett adatokat ismertetve.

Nyolcszáz millió forint keretösszegig 2,65 méter tengelytáv alatti, félmilliárd forintig efelett a közép 5. kategóriába tartozó gépjárműveket vártak, szintén félmilliárdot ígértek a közép 6. kategóriásokra, 200 milliót 2. kategóriás egyterűekre és félmilliárdot 3. kategóriás kishaszongépjárművekre.

Az első pályázatot a Porsche Hungária nyerte meg, darabonként nettó 9,5 millióval. A teljes keretbe ebből 84 elektromos autó fér be. Szakértők szerint az autókereskedő Volkswagen e-Golfot ajánl.

A második típust a Pappas Auto szállíthatja, darabonként 10,7 millióért. A piac szerint a Pappas egy Mercedes-Benz B-osztályos járművet kínál.

A fennmaradó három kiírást a Gablini hozta el. Gablini Gábor cégtulajdonos felhívta a lap figyelmét arra, hogy a kiírás csak egy keret, amely az adott típusú e-gépkocsikra két év alatt legfeljebb elkölthető állami összeget rögzíti.
 

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20170720_e_autok_kozbesz


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés