Hirdetés

Hírek
Mikor tűnhet el a papír forgalmi?
Mikor tűnhet el a papír forgalmi?
Hirdetés

Az e-kártyához hasonlóan, amin a személyi, a lakcím és az adószám is összevonódik, a gépjárművek papírját is modernizálni kéne.

Szlovákiai példa alapján – ahol már évek óta egy chipes plasztikkártya helyettesíti a forgalmi engedélyt – érdeklődött az Inforádió a Belügyminisztériumnál, mikor lesz nálunk is hasonló forgalmi?

A forgalmi engedélyeket utoljára 17 évvel ezelőtt, 2000 januárjában újították meg egy másik dokumentummal, a gépkocsi származását igazoló törzskönyvvel együtt. Több biztonsági elemmel – például hologramcsíkkal és vízjellel – látták el, és szétválasztották egy műszaki, egy üzembentartói és bejelentőlapra. Azonban továbbra is papírból készül, pedig a kormány már évek óta arról beszél, hogy minden igazolványunkat elektronikussá kell tenni.

Az InfoRádió megkérdezte a Belügyminisztériumot, hogy 2017-ben miért papíralapú még a forgalmi engedély, miért nem plasztikkártya, amit chipes azonosítóval látnak el.

A Belügyminisztérium csak annyit válaszolt, hogy a gépjárművek forgalmi engedélyének papírról plasztik alapúra történő cseréje jelenleg nincs napirenden

Szlovákiában egyébként már évek óta igényelhető polikarbonát alapú chipkártyás forgalmi engedély, amit ott kisforgalminak hív a köznyelv és a 2010. június 1-je után regisztrált autók tulajdonosainak kötelező ilyet igényelni.

 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170811_Mikor_tunhet_el_a_papir_forgalmi

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés