TAPASZTALTÁL VALAMIT, AMIRŐL ÍRJUNK???
Küldd el nekünk ide kattintva:  

Miért vannak azok a kis pontok az autóüvegek szélén?

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Régebben, a 70-es évek végéig, gumitömítés rögzítette és króm szegély védte az időjárás viszontagságai ellen a szélvédőket. Mára annyit fejlődött a ragasztástechnológia, hogy szinte kizárólag ragasztással vannak rögzítve az autók szélvédői. De miért vannak rajta azok a kis raszteres pöttyök? Megkérdeztük a Carglass autóüveg-, szélvédőjavítással, cserével foglalkozó cég értékesítési vezetőjét, Németh Ferencet erről. – Írja a hvg.hu

A lényege tulajdonképpen a gyártás során, a szélvédő belső oldalára felvitt kerámia bevonatnak – vagy raszterezésnek –, hogy megvédje a ragasztóanyagot az UV-sugárzás, káros, öregítő hatásától. A ragasztással felrakott üveg egyébként sokkal rugalmasabban reagál bármilyen erőhatásra, mint a korábbi keretbe illesztett megoldások.

A másik oka a raszterezésnek, részben esztétikai, egy nagyobb mai szélvédő, akár a műszerfal alja alá is beér síkban, ahol nem feltétlen a legigényesebb elemei vannak a műszerfalnak, ezt a területet szépen eltakarja. Hogy miért pontokkal oldják meg, az szintén optikai esztétika, a pöttyök finomabb átmenetet biztosítanak, mintha egy sima fekete sáv lenne oda húzva.

Még egy helyen van szerepe a raszterezésnek; a napellenzők lehajtásától függetlenül, illetve a belső tükör talpa mellett, mindig van egy kis rés, ahol kellemetlenül besüthet a nap, ezeket a helyeket is jól kitakarják ezek a pontok.

Egyébiránt így készül egy szélvédő:

 

Forrás: hvg.hu

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  


MÉDIAMEGJELENÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink!
(ezért hirdess nálunk)

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Garázs csoportunk

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Nélkülük nem lennénk


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

Vélemény, hozzászólás?