VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Miért vannak azok a kis pontok az autóüvegek szélén?

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

XXL HABFÜRDŐ ITT:
hirdetés

Régebben, a 70-es évek végéig, gumitömítés rögzítette és króm szegély védte az időjárás viszontagságai ellen a szélvédőket. Mára annyit fejlődött a ragasztástechnológia, hogy szinte kizárólag ragasztással vannak rögzítve az autók szélvédői. De miért vannak rajta azok a kis raszteres pöttyök? Megkérdeztük a Carglass autóüveg-, szélvédőjavítással, cserével foglalkozó cég értékesítési vezetőjét, Németh Ferencet erről. – Írja a hvg.hu

A lényege tulajdonképpen a gyártás során, a szélvédő belső oldalára felvitt kerámia bevonatnak – vagy raszterezésnek –, hogy megvédje a ragasztóanyagot az UV-sugárzás, káros, öregítő hatásától. A ragasztással felrakott üveg egyébként sokkal rugalmasabban reagál bármilyen erőhatásra, mint a korábbi keretbe illesztett megoldások.

A másik oka a raszterezésnek, részben esztétikai, egy nagyobb mai szélvédő, akár a műszerfal alja alá is beér síkban, ahol nem feltétlen a legigényesebb elemei vannak a műszerfalnak, ezt a területet szépen eltakarja. Hogy miért pontokkal oldják meg, az szintén optikai esztétika, a pöttyök finomabb átmenetet biztosítanak, mintha egy sima fekete sáv lenne oda húzva.

Még egy helyen van szerepe a raszterezésnek; a napellenzők lehajtásától függetlenül, illetve a belső tükör talpa mellett, mindig van egy kis rés, ahol kellemetlenül besüthet a nap, ezeket a helyeket is jól kitakarják ezek a pontok.

Egyébiránt így készül egy szélvédő:

 

Forrás: hvg.hu

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  


MÉDIAMEGJELENÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK
CÉGED
KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner
PR cikk
Termék, szolgáltatás bemutatás
(Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot
ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink

 

suzuki vitara

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?