Hirdetés

Hírek
Miért nem lehet használni az üresen közlekedő villamosokat?
Miért nem lehet használni az üresen közlekedő villamosokat?
Hirdetés

Az 1-es villamos például naponta 1142 kilométert megy menetrenden kívül is. Hogyan lehetne ezt a közlekedők számára értelmesen kihasználni?

A kocsiszínbe közlekedő, illetve az onnan kiálló villamosok minden nap sok ezer kilométert futnak Budapest utcáin – az utasok döntő többsége mégsem tudja igénybe venni azokat, mert az utastájékoztatás nem teljes körű, és mert rengeteg menetnek nincs előírva az utasszállítás.

Ezek a szerelvények éppen azokban az időszakokban segíthetnék a hazajutást és a munkába járást, amikor a menetrend szerinti járatok ritkábban járnak, a Közlekedő Tömeg azt kezdeményezi, hogy minden kocsiszíni járat kerüljön be a menetrendbe, és az olyan utastájékoztatásba, mint például a Futár.

© kozlekedotomeg.blog.hu

A Közlekedő Tömeg egy részletes javaslatcsomagot is készített. Példaként az 1-es villamost hozzák, amelyek több, mint 1142 km-t futnak a menetrendi meneteken túl  naponta – de utasokat csak elvétve lehet látni rajtuk.

A legnagyobb probléma az utasoknak ezekkel a járatokkal, hogy nem egyértelműek. Ha használhatnák is a kocsiszíni járatokat, nem feltétlenül lehet kiigazodni rajtuk. Jelenleg sokszor előfordul, hogy az 1-es villamos vonalán 41-es vagy 56-os jelzésű villamossal találkozni, vagy hogy az útvonal közepén leszállítanak mindenkit a villamosról, pedig az rögtön megy is tovább. Ezeket a helyzeteket szeretnénk egységesíteni – többek között ezeket az elveket is részletezik az átfogó javaslatcsomagban.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20170508_Miert_nem_lehet_hasznalni_az_uresen_kozlekedo_villamosokat
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés