Hirdetés

Hírek
Metróállomásokat is lezárnak szombaton a Pride miatt
Metróállomásokat is lezárnak szombaton a Pride miatt
Hirdetés

A kisföldalatti és a 2-es metró vonalán is lesznek olyan állomások, amiket lezárnak a felvonulás miatt.

Forgalomkorlátozások és útlezárások lesznek szombat délután a főváros több pontján a Budapest Pride rendezvénysorozat felvonulásának ideje alatt – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

A korlátozások érintik a közösségi közlekedést is, sőt, metróvonalakat is: 

  • A kisföldalatti a teljes vonalon közlekedik, de több állomást is lezárhatnak: várhatóan délután 3 és este 6 között a szerelvények megállás nélkül haladnak át a Hősök tere és az Opera közötti, majd fél nyolcig a Hősök tere és az Oktogon közötti állomásokon.
  • A 2-es metró Kossuth Lajos téri megállóját várhatóan délután két órától fél hatig lezárják, a szerelvények csak áthaladnak rajta.
  • A 2-es villamos és a DH jelzésű nosztalgiavillamos várhatóan délután 2 óra és este 6 között rövidített útvonalon, csak a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik.
  • A 4-es és 6-os villamos várhatóan fél öttől 17 óra 10 percig az Oktogonnál nem áll meg. Ugyanakkor előreláthatóan 17 óra 10 perctől 17 óra 50 percig a villamosok két szakaszon, megosztva közlekednek: a dél-budai végállomásuktól a Blaha Lujza térig, a Széll Kálmán tértől pedig az Oktogonig.
  • Ezen kívül a forgalomkorlátozások számos troli- és autóbuszjáratot is érintenek – közölte a BKK.

Mint arról már írtunk, bár a Pride szervezői nem szerették volna, hogy kordonok közé zárják a menetet, és ezért akár kordonbontásra is hajlandóak, a rendőrség mégis úgy döntött, hogy hermetikus lezárással kívánja biztosítani a menetet, és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is közölte csütörtökön, mindenképp kordonok között kell megtartani a Pride-ot.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170706_Metroallomasokat_is_lezarnak_szombaton_a_Pride_miatt
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés