VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Megvan melyik autó lett az Év autója 2019-ben


SOS Autóklíma töltés
hirdetés

A Genfi Autószalon felvezetéseként hétfőn kihirdették, hogy melyik új modell lett az Év autója 2019-ben.

A győztes óriási izgalmak után a Jaguar I-Pace lett: a Jaguar elektromos SUV-ja és az Alpine A110 sportkocsi egyaránt 250 ponttal zárt, a zsűritagoktól kapott több első hellyel az angol modell nyert.

A szokásoknak megfelelően hét modell maradt versenyben a végső fináléra, a zsűri pontszámait hétfőn ismertették Genfben – írja az origo.hu

Meglepetésre eljutott a fináléig az Alpine A110 sportkocsi, ahogy a Jaguar nem kifejezetten megfizethető elektromos SUV-ja, az I-Pace is.

A szélesebb közönséghez szóló modelleket a Citroën C5 Aircross, a Ford Focus, a Kia Ceed és a Peugeot 508 képviselte, az előzetes esélylatolgatások szerint utóbbi talán a legnagyobb eséllyel futott neki a szavazás utolsó körének, ahol a 23 ország 60 autós újságírójából álló zsűritagjai 25 pontot oszthattak szét tetszőleges felosztásban a versenyben maradt jelöltek között.

A győztes kiválasztásához egy eddig soha nem látott dologra volt szükség:

az elektromos SUV holtversenyben végzett 250-250 ponttal az Alpine A110 sportkocsival, így egyenként meg kellett vizsgálni a zsűritagok szavazatait.

A Jaguar azzal nyert, hogy a 60 tagú zsűriből 18 újságíró tette a saját listáján az első helyre, míg az Alpine-t csak 16-an.

Ilyen szoros verseny még soha nem volt a verseny történetében, a harmadik Kia Ceed is mindössze három ponttal maradt le az első helyről.

Forrás: origo.hu

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

ÉrdekelhetCégeknek

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek