Hirdetés

Gondolkodtató
Megvan az év első tahója!
Megvan az év első tahója!
Hirdetés

Mentősofőri vélemény cikksorozatunk újabb részét, az év első tahója című epizódot olvashatjátok:

Inkognitóban lévő mentősofőr olvasónk sorai és videója


„Számomra megvan az év első tahója. Még január elsején történt az eset, amikor az M3 kivezetőn a

gyér forgalom mellett is sikerült egy méreteit éppen kompenzáló sofőrnek olyan helyzeteket teremtenie, minek következtében két másik jármű sem tudott a megfelelő ütemben jobbra húzódni és emiatt lassításra kényszerültem a mentővel.

Azt el kell ismerni, hogy jelen esetben az időveszteség elhanyagolható és nem is ez, ami ilyenkor zavar, hanem a vezetési stílus és a hozzá társuló felelőtlenség.

Ha ebben a helyzetben baleset történik, nekünk mindenképpen meg kell állnunk és meg kell győződnünk arról, hogy történt-e személyi sérülés és kell-e hívnunk másik egység segítségét vagy sem.

Személyi sérülés esetén nem is hagyhatjuk el a baleset helyszínét, az ellátást meg kell kezdenünk.

Mivel a mentésirányítás általában a legközelebbi szabad mentőt küldi egy-egy címre, így valószínűleg csak egy távolabb lévő egységet fog tudni küldeni az eredeti feladatunkhoz. Ebben az esetben az időveszteség már dönthet emberek sorsáról.

Sajnos az nem látszik, de természetesen azonnal ránk tapadt, és követett minket egészen a Szerencs utcai VEDA kapu látótávolságáig.

Azt már nem merte bevállalni, hogy ott sem lassít, ami ékes bizonyítéka annak, hogy az ilyen sofőröknek csak addig nagy a szájuk, amíg nincs ellenőrzés a közelben.

A videó elején a Skoda sofőrje nagyon ügyesen megoldja a helyzetet, ami a Ford figyelmetlenségéből, vagy a tanfolyamokon tanultak alkalmazásából („ne csinálj semmit, akkor nem hibázol„) adódott.

Szintén helytelen magatartás, őket szokták szidni, hogy beragadnak 110-el a belső sávba Gödöllőtől Debrecenig.”

Íme a videó:

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés