Hirdetés
Gondolkodtató
Megvan az első baleset az “új” Üllői úton. Betontömbnek ütközött hajnalban egy autó
Megvan az első baleset az “új” Üllői úton. Betontömbnek ütközött hajnalban egy autó
Hirdetés

Mint az április 27-én megírtuk, az üllői úti kerékpársáv elválasztásának céljából betontömböket helyeztek el.

VIDEÓ: Ennyire volt ma reggel 8-kor kihasználva a kerékpársáv az Üllői úton – Bp-i Autósok Közössége

Már akkor jeleztétek, hogy szerintetek balesetveszélyesek azok a betomtömbök, amiket kihelyeztek, a bringasáv elválasztásának céljából. Mi is így gondoltuk.

Nem kellett sajnos sokat várni, hogy megtörténjen az első baleset. Ma hajnalban történt, egy vélhetőleg ezzel összefüggő eset, legalábbis olvasónk erről informált minket.

Olvasónk fotókat küldött és az alábbi sorokat kaptuk tőle:

Ma hajnalban a képeken látható autó nekiütközött az egyik kerékpár út miatt frissen kihelyezett beton tömbnek.

A tömböt betolta a középső záróvonalig.

Hirdetés
Olvasónk fotója

A képeket pár óra múlva készítettem a helyszínen. Az akadályok kihelyezése véleményem szerint nem csak szakmaiatlan, dilettáns döntés volt. Rendkívül veszélyes is egyben.” – írja olvasónk.

Arról, hogy a balesetnek milyen egyéb körülményei voltak, egyelőre nincs információnk. Amint lesz, frissítjük cikkünk. De a körülményektől függetlenül továbbra is azt gondoljuk:

LEAGALÁBB MŰANYAG TERELŐKET TETTEK VOLNA KI… :(((

FRISSÍTÉS:

Egyetlen hivatalos értesülést találtunk az esetről a Katasztrófavédelem oldalán:

“Az Üllői út és a Márton utca kereszteződésénél történt az eset. Fának ütközött egy személyautó Budapest VIII. és IX. kerületének határán, az Üllői út és a Márton utca kereszteződésénél. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. Az egységek megszüntetik a forgalmi akadályt. A mentők is a helyszínre érkeztek.”

Itt azt írják, hogy fának ütközött az autó, ám azt, hogy minek következtében arról továbbra sincs információ, pedig minket nagyon érdekelne, mert olvasónk állítása alapján fizikailag köze lehetett a betontömbnek a balesethez, még ha nem is az váltotta ki azt.

Ezt írta:

“Sajnos mire visszaértem eltakarították. Hajnal 4 körül történt a baleset, a képeket csak fél 11 felé tudtam keszíteni, mikor ismét arra jártam. Amúgy a tömb középen volt beforgatva. Így a kétiranyú középső forgalmat is veszélyeztette. Akkor ért oda több rendőrautó mikor elhaladtam a helyszínen.”

A rendőrséggel felvettük a kapcsolatot, hogy megtudjuk, hogy minek következtében ütközött az autó a fának. Volt-e bármi köze az esethez a betontömbnek. Válaszukra várunk.


ÚJABB FRISSÍTÉS:

A BRFK sajtóügyeletétől az alábbi választ kaptuk kérdésünkre:

“Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2020. május 2-án 4 óra 5 perc körül egy gépjármű haladása során az Üllői út 101. szám elé érve nekiütközött

a jármű forgalmi sávokat a kerékpársávtól elválasztó forgalomterelő beton tömbnek és táblának, majd ezt követően egy fának ütközött.

A balesetben az elsődleges orvosi vélemény alapján a jármű vezetője és utasa könnyű sérülést szenvedett. A helyszínen a jármű vezetőjénél felmerült az ittasság gyanúja, ezért a rendőrök mintavételre intézkedtek.

A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

További kérdésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a baleset oka, valamint a baleset körülményeinek teljes körű tisztázása, a felelősség kérdésének megállapítása az eljárás feladata, melyről az eljárás ezen szakaszában bővebb információt nem kívánunk adni.  ​

Tisztelettel:

BRFK Kommunikációs OsztályMEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája