Velünk tartasz?Megújul és gyalogosbarát lesz a pesti alsó rakpart egy része – 30km/h sebességkorlát, széles járda és több fa lesz

Megújul és gyalogosbarát lesz a pesti alsó rakpart egy része – 30km/h sebességkorlát, széles járda és több fa lesz

2021-02-13 Facebook
hirdetés

A tervek szerint idén júniusban megkezdik a pesti alsó rakpart Kossuth tér és a Margit híd közötti szakaszának gyalogosbarátabbá tételét – olvasható Karácsony Gergely közösségi oldalán.

A rakpartok gyalogosbarát megújítását első lépésben a pesti alsó rakpart Kossuth tér és a Margit híd közötti szakaszon kezdik meg, a mintegy 500 méter hosszú szakasz hiányzó gyalogos kapcsolatának megteremtésével. A tervek tavalyi év elején érkeztek be a hivatalba, de mivel ezek még az előző városvezetés elképzeléseit tükrözték, és nem egyeztek az új városvezetés elvárásaival, ezért a jelenlegi városvezetés a projekt áttervezése mellett döntött.

Ennek során szélesítik a járdát, növelik a forgalomcsillapított szakasz hosszát, kivették a szalagkorlátot az útpálya mellől, és talajkapcsolatos fák ültetését kérvényezték.

A meglévő út felújításával egyidőben összefüggő, 4-5 méter széles gyalogos sétányt alakítanak ki a forgalom 30km/h-s csillapításával.

A gyalogos sétány arculata a rakpart Parlament előtti szakaszának kialakításához fog illeszkedni, gránit kockakő burkolattal, emellett a projekt során 35 db talajkapcsolatos fát is ültetnek a sétány mentén – olvasható a bejegyzésben Annak érdekében, hogy a sétánynak helyet tudjanak biztosítani, a Markó utcai lehajtó támfala is átépítésre kerül a műemlékvédelmi előírások figyelembevételével.

Bár a jelenlegi városvezetés igencsak elkötelezett a város kerékpáros feltételeinek javítása iránt, a rakpart ezen szakaszának szűk keresztmetszete nem teszi lehetővé a kerékpársáv kialakítását, így a kerékpárosok továbbra is a felső rakpartot tudják igénybe venni a biztonságos közlekedéshez.

 Az építkezés ütemterv szerint idén júniusban kezdődik, és 2021. december 31-én tervezzük befejezni.

hirdetés

Borítókép és forrás: Facebook/Karácsony Gergely


MEGOSZTOM:

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: