Hírek
Megszüntette a kormány a benzinárstopot
Megszüntette a kormány a benzinárstopot
Hirdetés

A napokban kialakult válságos helyzetre való tekintettel a magyar kormány kivezeti a 480 forintos ársapkát a magyar kutakról – jelentette be kedd este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója.

Az elmúlt napokban egyre nagyobb méreteket öltött az üzemanyaghiány a magyar kutakon, a töltőállomások közelében kígyózó sorok voltak láthatók országszerte.

A Mol korábban arról tájékoztatott, látja a pánikvásárlás hatásait, de leszögezte, az ársapka miatt nem tud több üzemanyagot behozni külföldről.

A Magyar Ásványolaj Szövetség már november végén jelezte, hogy komoly ellátási problémák léptek fel az országban. „A kormányzatnak el kell döntenie, hogy árat szabályozunk vagy üzemanyaggal látjuk el a piacot. Én azt gondolom, hogy a korlátozások ma már nagyobb kárt okoznak, mint amit az árnövekedés okozott a múltban” – fogalmazott akkor Grád Ottó, a MÁSZ főtitkára.

Hirdetés

A tankerautóink éjjel-nappal szállítanak, a munkatársaink folyamatosan töltik a benzinkutakat, a szakembereink pedig a korábban meghibásodott üzem karbantartási munkáinak befejezése után azon dolgoznak, hogy a teljes Dunai Finomító fokozatosan újrainduljon.

A termelésből hiányzó árut importból pótolja a Mol – novemberben minden negyedik liter gázolaj Szlovákiából jött –, de vállalatunk elérte a logisztikai kapacitásának határát: ennél több árut egyszerűen fizikailag nem tudunk behozni

– közölte Bacsa György, a vállalat stratégiai ügyvezető igazgatója a 24.hu-nak adott közleményében még délelőtt.

Az intézkedés 2022.12.06-án, azaz ma, 23 órától lép életbe!

„Soha ne mondd, hogy soha” – mondta Gulyás Gergely, amikor arról kérdezték, elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben valamikor újra bevezessék az árstopot a kutakon. A kormány az élelmiszerekre vonatkozó ársapkáról még nem hozott döntést, tette hozzá. Mint mondta, folyamatosan monitorozzák a helyzetet, nézik, van-e ok arra, hogy kivezessék az élelmiszerárstopot.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés