Hirdetés

Hírek
Megszűnhet a balesetveszélyes csomópont az Auchan mellett
Megszűnhet a balesetveszélyes csomópont az Auchan mellett
Hirdetés

A napokban olvasói bejelentés érkezett a járókelő.hu-ra a Szentlőrinci úti rendkívül balesetveszélyes közlekedési csomópont felülvizsgálata érdekében. A Budapest Közút Zrt. válasza biztató. – írja az ittlakunk.hu

Szinte naponta történik ott baleset, mert ahogy a bejelentő is írja, az Auchan/Decathlon felől a felüljáróra felhaladók számára telezöldet ad a lámpa, és a Nagykőrösi út felől az Auchan felé haladva ezzel egy időben szintén telezöldet kapnak az autósok. Igaz, hogy a KRESZ szerint a kanyarodóknak elsőbbséget kellene adniuk a szemből érkezőknek, ám sajnos sokan nem számítva a szemből érkezőkre.

A Budapest Közút Zrt. igen kecsegetető választ küldött a járókelő.hu-nak a problémafelvetésre.

Azt írták:

„A Méta utcai felüljáró környezetében található jelzőlámpás csomópontok (mind a hídon található felső, mind a Régi Szentlőrinci úton található alsó) felülvizsgálatát a kedvezőtlen közlekedésbiztonsági tapasztalatok alapján Társaságunk már megkezdte. Célunk a telezöldes forgalomirányítás megszüntetése, és olyan jelzőlámpás forgalomirányítás kialakítása, amelyben a balra kanyarodó irányok védetten haladhatnak majd. Mindkét csomópont esetében jelenleg a jelzőlámpa működését meghatározó szabályozástechnikai tervek elkészítése zajlik, amely az összehangolt csomópontrendszerre tekintettel az átlagosnál összetettebb feladat. A tervezést, és az elkészülő tervek jóváhagyását követően a jelzőlámpás csomópontok átalakításáról Társaságunk gondoskodni fog. A kivitelezésig szíves türelmét kérjük.”

Forrás: http://23.kerulet.ittlakunk.hu/kozlekedes/171116/megszunhet-balesetveszelyes-csomopont-az-auchan-mellett

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés