VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Megszólalt a rendőrség a civil elfogóautók ügyében a “Balázsék” reggeli műsorban


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk lefotóztak egy új rendőr “CSODAAUDIT”, amiből állítólag “civilkednek” a rend éber őrei!

“Csináljátok vagy nem csináljátok?” – tette fel a kérdést Sebestyén Balázs.

“Hát is-is” – hangzott a válasz. “Hát csináljuk, de nem úgy.”

Óberling József elmondta, hogy a civil elfogó autókat korábban is használtak, most pedig néhány év szünet után újra szolgálatba helyezték őket. Erre azért került sor, mert az egyértelműen beazonosítható rendőrök a tapasztalatok szerint nem szorították vissza a balesetek számát. – írja a hvg.hu

Az ezredes megerősítette, hogy van olyan műszerük, mely haladó civil autóból képes mérni a forgalomban közlekedő többi jármű sebességét. És ennek használatához, a sebesség-túllépés megállapításához és rögzítéséhez nem kell olyan gyorsan menni, mint az előtte haladó gyorshajtónak.

Óberling cáfolta, hogy a kollégái nagy sebességű letolással próbálnák gyorshajtásra ösztönözni az autósokat. Elhangzott továbbá, hogy a rendőrök nincsenek érdekeltté téve a büntetésekben, sőt egyszerűbb a dolguk, ha nem kell senkit megbüntetniük, mert akkor nincs annyi teendőjük.

A3-as és A4-es Audi, Opel Astra, Skoda, Mercedes – az ezredes szerint többek közt ilyen típusú civil elfogó autókat alkalmaznak jelenleg, ráadásul többféle színben. És ha nagyon megszokottá, ismertté válnak az autók, akkor lecserélik őket.

Végül az is elhangzott, hogy az elfogott autósok, akár bankkártyával is kifizethetik a bírságot, ugyanis a civil rendőrautókban az ehhez szükséges terminál is megtalálható.

Forrásrészlet: hvg.hu

MEGOSZTOM:


CÉGEK FIGYELEM!
Elindítottuk a heti,
cikk-közi banner lehetőséget!
...Kérj ajánlatot itt...

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Megszólalt a rendőrség a civil elfogóautók ügyében a “Balázsék” reggeli műsorban

  1. “Óberling cáfolta, hogy a kollégái nagy sebességű letolással próbálnák gyorshajtásra ösztönözni az autósokat. ” Megkérdezni is kár volt – MI MÁST mondhatna? Az érem másik oldala, ha egy rendőr egy “büntetés kiprovokálásért” veszélybe sodor másokat, akkor (magánvéleményem) – nem tudom kizártnak tartani, hogy hazudik is – és letagadja 🙂

    “rendőrök nincsenek érdekeltté téve a büntetésekben…” közvetlen KP-ban lehet nincsenek “érdekeltté” téve, de mivel jelent már meg cikk olyan rendőrségi témában, hogy mennyi a “bevételi terv büntetésből”, s baj van mert kevesebb a büntetés…. könnyen elhiszem a “pletykákat”, hogy morális nyomás alatt vannak, ha “nem hozzák a büntetés-kvótát”!

  2. Hálisten van náluk terminál, úgy aggódtam, hogy rohadna rájuk a bódé.

Vélemény, hozzászólás?