Hirdetés

Hírek
Megszólalt a Dózsa Györgyi úti baleset gyanúsítottja
Megszólalt a Dózsa Györgyi úti baleset gyanúsítottja
Hirdetés

Fotó: Halász Nóra

M. Richárd a műszaki szakvélemény alapján magyarázza el, miért felelős a Citroën sofőrje is.

M. Richárd 2017. augusztus 21-én szabadon távozik a bíróságról.

A Dózsa György úti baleset gyanúsítottja szerint a Citroën sofőrje éppen olyan hibás, mint ő. M. Richárd a PestiSrácok.hu-nak juttatta el levelét, amiben többek között arról ír, hogy amióta házi őrizetbe helyezték számtalan valótlan és iratellenes hír jelent meg, ezért a nyomozati iratok alapján tisztázná a dolgokat. Szerinte a térfigyelő kamerák felvételei és a nyomozás adatai alapján a műszaki szakértői vélemény alábbi részletei egyértelműen igazolják, hogy a balesetben mindkét jármű vezetője felelős a balesetért:

  • „Jól látható, hogy valóban a kanyart levágva kanyarodott a Citroën vezetője …”
  • „Amennyiben szabályosan hajtotta volna végre a kanyarodást a Citroën vezetője és ugyanakkor indul, mint ahogy azt a valóságban tette, abban az esetben -4 másodperccel később lépte volna át a felezővonalat.” (szakértői vélemény 23. oldal)
  • „… a Citroën vezetője részéről -2 másodperccel az ütközés előtt még elkerülhető lett volna elkormányzással.”

Kitért arra is, amit a Zoom.hu már megírt, hogy a baleset előtt 2-3 nappal kokainozott, de a vérében már egyáltalán nem, csak a vizeletében mutattak ki drogot, annak is csak az inaktív bomlástermékét.

M. Richárdot házi őrizetbe helyezte a bíróság. Fotó: Halász Nóra

A levél végén hangsúlyozza, hogy a bűnösségét elismerte és kártérítést akar fizetni az áldozatok családjának, valamint a sérülteknek.

A kecskeméti maffiaper egyik vádlottja május 15-én legalább 135-140 km/órás sebességgel csapódott Mercedesével a Dózsa György úton egy balra kanyarodó Citroënnek. A balesetben egy 37 és egy 23 éves férfi meghalt, és többen súlyosan megsérültek. A Mercedes sofőrjéről később kiderült, hogy a baleset idején nem volt jogosítványa, szervezetében pedig kokaint is kimutattak, igaz az már nem befolyásolta.

A rendőrség csaknem három hónappal a halálos baleset után őrizetbe vette és kezdeményezte M. Richárd letartóztatását, de a bíróság a férfit házi őrizetbe helyezte. A döntés ellen az ügyészség fellebbezett, így az nem jogerős.
 

Forrás: https://zoom.hu/2017/08/22/ujra-megszolalt-a-dozsa-gyorgyi-uti-baleset-gyanusitottja

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés