VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Megszólalt Dénes, aki a héten kisfia születését a dugóban vezette le

Csatlakozz Viber Közösségünkhöz
itt:

A Borsnak nyilatkozott az édesapa. Azt gondoljuk, ez aztán apás szülés volt a javából…

Ha egy versenyen a legbátrabb apukát keresnék, nem lenne kétséges a törökbálinti Székely Dénes abszolút győzelme. Kocsija anyósülésén vezette le, pusztán telefonos segítséggel felesége szülését, mindenféle előképzettség nélkül. – írja a bors.hu

Ennél jobban talán semmire nem illik a kifejezés: apás szülés. Ritánál csütörtök hajnalban kezdődtek a fájások törökbálinti otthonukban. Dénes azonnal kocsiba pattant vele, és célba vették a kórházat. De – mint reggelente szokás – bent ragadtak a dugóban. A bébi pedig igen hamar úgy döntött, nem a szülőszobán szeretné meglátni a napvilágot, sokkal inkább még az autóban bújna ki édesanyja pocakjából. És mindjárt az anyós­ülésen

Dénesék autójának ominózus anyósülése: itt jött világra a pici
Fotó: Bors.hu

Vajúdás az M1-esen

Dénes nem esett pánikba: ura volt a helyzetnek. Mint a Borsnak felelevenítette, azt tette, amit a belső hangja súgott, ösztönből cselekedett.

– Mondhatni, értek a gyerekekhez, hiszen két gyermekünk már van, de szülést még sosem láttam ennyire test­közelből. A többi gyereket még gyorsan le tudtuk adni a nagyszülőknek, amikor szólt a fe­leségem, hogy úgy érzi, be­indult a szülés. Azonnal autóba ültünk, de az M1-M7-es szinte teljesen bedugult. Hiába szóltam be a 112-re, sajnos rend­őri felvezetést nem tudtak ad­ni. Még nem estem pánikba, megláttam egy rendőri teherautót, fékeztem, és leszólítottam, hogy esetleg nem indítanák-e be a szirénát, szül az asszony mellettem. De azt mondta, nincs ehhez jogosultsága. Így ameddig bírtuk, mentem, de aztán egyszer csak teljesen elpattant a húr – meséli most is izgalommal a fiatal apuka.

Törökbálinti otthonukból, az M1-esen a reggeli dugóban kellett félreállniuk (illusztráció)

Pont felé nézett Gergő

Dénes felesége hirtelen azt mondta mellette: azonnal álljanak meg, mert kint van a baba feje.

– Gyorsan megálltam, hívtam újra a 112-t, ők kapcsolták a mentőket. Egy úriember kezdte mondani, mit csináljak, de akkor már a feleségem kvázi térdelt az első ülésen. Úgy szülte meg a kicsit. Ez a szituáció még a diszpécsernek is új volt. Azt tanácsolta, segítsem a hátsó ülésre az anyát, de mondtam neki, hogy esélyem sincs – mondja meghatódva a Borsnak nem mindennapi történetük folytatását a már há­romszoros apuka. Gergő megszületett, ott, az anyósülésen.

– Számomra gyönyörű látvány volt. Pont úgy jött ki a baba, hogy az arca felém nézett. Igaz, hogy burokban, de nem volt gond… A kis kékségével együtt is gyönyörű, megható látvány volt – meséli mosollyal Dénes.

Gergő csak kétnapos. Egyenesen apja felé fordult, amikor megszületett

Végül is egyszerű volt…

Dénes szerint nagyon szerencsések voltak, tiszta, egyszerű szülés volt.

– Ez egyébként a feleségemnek köszönhető, mert nagyon felkészült. Mondta, hogy indulás előtt fóliázzam le az ülést, lepedővel, törülközővel is le volt takarva, így a kocsin egy folt sem látszik – teszi hozzá az apuka. A mentésirányító, aki segített telefonon keresztül a szülésben, úgy kommentálta az esetet, hogy még hasonló helyzetben nem volt, de ennek ellenére a felkészültségével és higgadtságával hatalmas segítséget nyújtott Gergő világrajövetelében. Egy cégnél projektvezetőként dolgozó apának és anyának szinte egy emberként gratuláltak az ország minden pontjáról az Országos Mentőszolgálat által a közösségi oldalra feltöltött történet után. Sokak szerint nem sok férfinak lett volna ennyi lé­lek­jelenléte.

Dénes a Szent Imre Kórházból küldött fotót a Borsnak: Gergő és édesanyja, Rita és persze a büszke apuka is jól vannak. A kis Gergő immár a harmadik csemete a családban

Tartotta benne a lelket

Bár Dénes példáját nehéz túlszárnyalni, szeptemberben Miskolcon is történt egy hasonló eset. Akkor telefonon vezette le a szülést egy olyan fiatal mentőápoló, aki alig pár hete állt előtte munkába. Egy pánikba esett édesanyában tartotta a lelket, amíg ki nem értek a mentők. Az anyánál már elfolyt a magzatvíz, mi több, a baba fejét is látni lehetett már, amikor a 112-n kért segítséget. A mentőápolónő higgadtan és nagyon magabiztosan kezelte a helyzetet. Az eset után úgy fogalmazott: „hatalmas volt a pánik és a hangzavar. Telefonon keresztül is érezni lehetett az ijedtséget és a tanácstalanságot.”

A mentők mentésirányítási központja: bár gyorsan a helyszínre érnek, sokszor a telefonos segítség mégis gyorsabb

Amikor nincs segélyhívó

Egy 31 éves norfolki férfi valószínűleg teljesen át tudja érezni, amit Dénes átélt. Nyáron vele is hasonló eset történt meg, ő is maga vezette le gyermeke születését. Várandós feleségét vitte be a kórházba, amikor a nőnek elfolyt a magzatvize. Útban a kórház felé rájöttek, nem lesz már idő beérni. A férj próbálta a segélyhívót riasztani, de nem tudott kapcsolatba lépni velük, a mentők pedig a szülés beindulásáig már nem értek oda. Végül egy mező szélén szülte meg a felesége a kisbabát, a férj pedig egy köntös pántjával szorította el a köldökzsinórt.

Forrás: http://www.borsonline.hu/aktualis/dugoban-vezette-le-kisfia-szuleteset-denes/164481

MEGOSZTOM:

Tetszik oldalunk?

Támogatóink


hirdetéshirdetéshirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:
 

INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:
 

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MÉDIA SZEREPLÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink:
 

Katt ide!

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink


 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek