VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Megszólalt Dénes, aki a héten kisfia születését a dugóban vezette le


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

A Borsnak nyilatkozott az édesapa. Azt gondoljuk, ez aztán apás szülés volt a javából…

Ha egy versenyen a legbátrabb apukát keresnék, nem lenne kétséges a törökbálinti Székely Dénes abszolút győzelme. Kocsija anyósülésén vezette le, pusztán telefonos segítséggel felesége szülését, mindenféle előképzettség nélkül. – írja a bors.hu

Ennél jobban talán semmire nem illik a kifejezés: apás szülés. Ritánál csütörtök hajnalban kezdődtek a fájások törökbálinti otthonukban. Dénes azonnal kocsiba pattant vele, és célba vették a kórházat. De – mint reggelente szokás – bent ragadtak a dugóban. A bébi pedig igen hamar úgy döntött, nem a szülőszobán szeretné meglátni a napvilágot, sokkal inkább még az autóban bújna ki édesanyja pocakjából. És mindjárt az anyós­ülésen

Dénesék autójának ominózus anyósülése: itt jött világra a pici
Fotó: Bors.hu

Vajúdás az M1-esen

Dénes nem esett pánikba: ura volt a helyzetnek. Mint a Borsnak felelevenítette, azt tette, amit a belső hangja súgott, ösztönből cselekedett.

– Mondhatni, értek a gyerekekhez, hiszen két gyermekünk már van, de szülést még sosem láttam ennyire test­közelből. A többi gyereket még gyorsan le tudtuk adni a nagyszülőknek, amikor szólt a fe­leségem, hogy úgy érzi, be­indult a szülés. Azonnal autóba ültünk, de az M1-M7-es szinte teljesen bedugult. Hiába szóltam be a 112-re, sajnos rend­őri felvezetést nem tudtak ad­ni. Még nem estem pánikba, megláttam egy rendőri teherautót, fékeztem, és leszólítottam, hogy esetleg nem indítanák-e be a szirénát, szül az asszony mellettem. De azt mondta, nincs ehhez jogosultsága. Így ameddig bírtuk, mentem, de aztán egyszer csak teljesen elpattant a húr – meséli most is izgalommal a fiatal apuka.

Törökbálinti otthonukból, az M1-esen a reggeli dugóban kellett félreállniuk (illusztráció)

Pont felé nézett Gergő

Dénes felesége hirtelen azt mondta mellette: azonnal álljanak meg, mert kint van a baba feje.

– Gyorsan megálltam, hívtam újra a 112-t, ők kapcsolták a mentőket. Egy úriember kezdte mondani, mit csináljak, de akkor már a feleségem kvázi térdelt az első ülésen. Úgy szülte meg a kicsit. Ez a szituáció még a diszpécsernek is új volt. Azt tanácsolta, segítsem a hátsó ülésre az anyát, de mondtam neki, hogy esélyem sincs – mondja meghatódva a Borsnak nem mindennapi történetük folytatását a már há­romszoros apuka. Gergő megszületett, ott, az anyósülésen.

– Számomra gyönyörű látvány volt. Pont úgy jött ki a baba, hogy az arca felém nézett. Igaz, hogy burokban, de nem volt gond… A kis kékségével együtt is gyönyörű, megható látvány volt – meséli mosollyal Dénes.

Gergő csak kétnapos. Egyenesen apja felé fordult, amikor megszületett

Végül is egyszerű volt…

Dénes szerint nagyon szerencsések voltak, tiszta, egyszerű szülés volt.

– Ez egyébként a feleségemnek köszönhető, mert nagyon felkészült. Mondta, hogy indulás előtt fóliázzam le az ülést, lepedővel, törülközővel is le volt takarva, így a kocsin egy folt sem látszik – teszi hozzá az apuka. A mentésirányító, aki segített telefonon keresztül a szülésben, úgy kommentálta az esetet, hogy még hasonló helyzetben nem volt, de ennek ellenére a felkészültségével és higgadtságával hatalmas segítséget nyújtott Gergő világrajövetelében. Egy cégnél projektvezetőként dolgozó apának és anyának szinte egy emberként gratuláltak az ország minden pontjáról az Országos Mentőszolgálat által a közösségi oldalra feltöltött történet után. Sokak szerint nem sok férfinak lett volna ennyi lé­lek­jelenléte.

Dénes a Szent Imre Kórházból küldött fotót a Borsnak: Gergő és édesanyja, Rita és persze a büszke apuka is jól vannak. A kis Gergő immár a harmadik csemete a családban

Tartotta benne a lelket

Bár Dénes példáját nehéz túlszárnyalni, szeptemberben Miskolcon is történt egy hasonló eset. Akkor telefonon vezette le a szülést egy olyan fiatal mentőápoló, aki alig pár hete állt előtte munkába. Egy pánikba esett édesanyában tartotta a lelket, amíg ki nem értek a mentők. Az anyánál már elfolyt a magzatvíz, mi több, a baba fejét is látni lehetett már, amikor a 112-n kért segítséget. A mentőápolónő higgadtan és nagyon magabiztosan kezelte a helyzetet. Az eset után úgy fogalmazott: „hatalmas volt a pánik és a hangzavar. Telefonon keresztül is érezni lehetett az ijedtséget és a tanácstalanságot.”

A mentők mentésirányítási központja: bár gyorsan a helyszínre érnek, sokszor a telefonos segítség mégis gyorsabb

Amikor nincs segélyhívó

Egy 31 éves norfolki férfi valószínűleg teljesen át tudja érezni, amit Dénes átélt. Nyáron vele is hasonló eset történt meg, ő is maga vezette le gyermeke születését. Várandós feleségét vitte be a kórházba, amikor a nőnek elfolyt a magzatvize. Útban a kórház felé rájöttek, nem lesz már idő beérni. A férj próbálta a segélyhívót riasztani, de nem tudott kapcsolatba lépni velük, a mentők pedig a szülés beindulásáig már nem értek oda. Végül egy mező szélén szülte meg a felesége a kisbabát, a férj pedig egy köntös pántjával szorította el a köldökzsinórt.

Forrás: http://www.borsonline.hu/aktualis/dugoban-vezette-le-kisfia-szuleteset-denes/164481

MEGOSZTOM:

Ne kockáztass, vegyél kamerát itt:

hirdetés

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek