Hirdetés

Gondolkodtató
Megszólalt a buszban felejtett kislány édesapja
Megszólalt a buszban felejtett kislány édesapja
Hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk még nyáron, elhunyt egy óvodabuszban felejtett négyéves kislány még júniusban.

A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben, ami jelenleg a nyomozati szakaszban jár, a gyászoló család az orvosszakértői véleményre vár.

A tragédia után hónapokkal megszólalt a megtört édesapa a Blikknek.

Felőröltek bennünket az elmúlt hónapok. Nem tudjuk, de szerintem nem is lehet feldolgozni a történteket” – nyilatkozta a Blikknek Rusvai Zoltán, aki idén nyáron veszítette el a kislányát.

Inezt reggel 7:30-kor vette fel a busz a településünkön, Tiszaderzsen, hogy elvigye az óvodába, Tomajmonostorára. A páromnak délelőtt 10 óra körül írt üzenetet az egyik óvónő, hogy a kislány nem érkezett meg. A mai napig nem értem, miért nem hívtak fel minket, két telefonszámot is megadtunk kapcsolattartásra” – emlékszik vissza Zoltán.

Elmondta, hogy a gyermekére a sofőr mögötti második sorban, az ablak mellett találtak rá.

Inez testhője 41,5 celsius-fokos volt, amikor a mentők kísérletet tettek arra, hogy stabilizálják az állapotát.

„Felfoghatatlan az a szenvedés, amit átélhetett. Egy órán keresztül küzdöttek azért a mentők, hogy egyáltalán szállítható állapotba kerüljön, és mentőhelikopterrel el tudják vinni a debreceni kórházba” – tette hozzá az édesapa.

Hirdetés

A kórházba szállítás után a kislány lélegeztetőgépre került, a tüdeje és a veséje is károsodott. A rá következő nap az agya is elkezdett roncsolódni. Az édesapa elmondása szerint lánya tudta, hogy az általános iskola után az óvoda következik, azelőtt is megáll a busz. Június 7-én azonban csak az iskola előtt állt meg a helyettesítő sofőr, majd beállt az önkormányzat melletti parkolóba.

„Valószínűleg Inez mindeközben türelmesen várt, mikor szállhat le a megszokott helyen. Annyi biztos, hogy azon a napon ő volt az egyetlen óvodás a buszon” – nyilatkozta a Blikknek Zoltán, aki hozzátette, senki sem kért bocsánatot tőle a történtek miatt.

Nekünk csak Inez volt, nincsenek testvérei, és nem is lehetnek, mivel daganatos beteg vagyok. az állapotom egyre csak romlik. de megígértem a kislányomnak a sírjánál, hogy igazságot szolgáltatunk neki”

– tette hozzá a férfi.

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés