Hirdetés

Gondolkodtató
Megszavazták: még drágább lesz a parkolás Óbudán és meg több helyen kell fizetni
Megszavazták: még drágább lesz a parkolás Óbudán és meg több helyen kell fizetni
Hirdetés

A Flórián tér kivételével emelkednek a tarifák az eddigi fizetős parkolási övezetekben Óbudán, valamint kialakítanak egy új fizetős övezetet is. -írja a HVG

A Fővárosi Közgyűlés megszavazta szerdán egy új fizető parkolási övezet létrehozását a III. kerületben, valamint engedélyt adott az áremelésre a városrész meglévő várakozási övezeteiben.

A képviselők 22 igen szavazattal, 3 nem ellenében és 4 tartózkodás mellett hagyták jóvá a parkolási rendelet módosítását.

A javaslat indoklása szerint Óbuda-Békásmegyer önkormányzata tavaly januárban rendelt el úgynevezett telítettségi vizsgálatot a Filatorigát és Kaszásdűlő városrészben. Az eredmények 70 százalékot meghaladó kihasználtságot mutattak.

A III. kerület tavaly márciusban javasolta, hogy tegyék fizetőssé a Bojtár utca, Huszti út, Kazal utca, Szentendrei út, Záhony utca, Sujtás utca, Gázgyár utca, Ángel Sanz Briz út, Bogdáni út, Hévízi út, Vörösvári út, Bécsi út által határolt területet. Az autósoknak az új övezetben a legalacsonyabb összegű, óránként 175 forintos díjtételt kell fizetniük a parkolásért.

A főváros emellett hozzájárult ahhoz is, hogy Óbuda-Békásmegyer emelje a 2015 óta működő két fizető parkolási övezetének díjait. Ennek eredményeként a kerületben – a Flórián tér kivételével – ott, ahol eddig óránként 175 forintot kellett fizetni, a jövőben 265 forintot kell, ahol pedig eddig 265 forint volt, ott óránként 350 forintra emelkedik a parkolás díja.

Az ellenzéki oldalról Tokodi Marcell (Jobbik), Horváth Csaba (MSZP) és Gy. Németh Erzsébet is arra hívta fel a figyelmet, hogy a városvezetésnek növelnie kellene a P+R parkolók kapacitását.

Mégis meddig terjesztik ki a fizetős zónákat Budapesten?

Bús Balázs, a III. kerület fideszes polgármestere elmondta: városrészük azért vezetett be a parkolási díjat, mert a főváros 2010-ig semmilyen eszközzel nem segítette a kerület közlekedését, így az egész gyakorlatilag egy P+R parkolóvá vált.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes szerint 2019-ig hétezer új P+R parkolóhelyet hoznának létre.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20180124_megszavaztak_meg_dragabb_lesz_a_parkolas_obudan_es_meg_tobb_helyen_kell_fizetni

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x