Hirdetés

Hírek
Mégsem újítják fel a gyorsforgalmi utat?
Mégsem újítják fel a gyorsforgalmi utat?
Hirdetés

Tarlós István főpolgármester kijelentése szerint várhatóan nem fog megújulni a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út, és még számos, a 2024-es olimpiához kapcsolódó fejlesztés is elmarad.

Pontosan még a városvezetés sem tudja, hány fejlesztés és beruházás marad el, amelyek, ha Budapest rendezte volna az olimpiát, bizonyosan elkészültek volna 2024-ig – jelentette ki a pénteki Budapestinfón Tarlós István.
A főpolgármester egyetlen konkrétan várható munka, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújításának halasztását nevezte meg. Hozzátette: ahogy Orbán Viktornak is jelezte, folytatni fogja küzdelmeit a főváros számára elengedhetetlen beruházásokért.

A főpolgármester elmondta, két olyan fejlesztés van, amelyből nem enged, mert a legtöbb kockázatot jelentik a budapestiek számára, egyben a legtöbb embert érintik: ez a 3-as metró felújítása és az árvízvédelem. Ragaszkodik még a p+r parkolók bővítéséhez, újak megépítéséhez, valamint a BKV járműállományának a cseréjéhez is. Ezek mind rajta vannak az európai uniós támogatású beruházások listáján, tehát akkor is meg kell őket valósítani, ha Budapest kiszáll a versenyből, s a hét év múlva esedékes olimpia rendezési jogát átengedi Párizsnak vagy Los Angelesnek – hangsúlyozta Tarlós István.

Megerősítette: jövő szerdán a Fővárosi Közgyűlés visszavonja olimpiai pályázatunkat. Nem három férfi, azaz Orbán Viktor miniszterelnök, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Tarlós István döntötte el Magyarország jövőjét, s pláne nem a Momentum Mozgalom által összegyűjtött 266 ezer olimpiaellenes aláírás sorsát – jelentette ki.
A főpolgármester szerint a Fővárosi Közgyűléshez hasonlóan köztestületek határoznak. Ezt megtette a kormány, és megteszi a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése is. Budapest vezetője szerint a visszalépésünk abban a pillanatban válik hatályossá, amint ő és Borkai Zsolt aláírja, s a levelet kézbesítik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság címére.

Forrás: vecseshirek.hu


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés