Hirdetés
Hírek
Mégsem csak a magyar rendszámú járművek tankolhatnak hatósági áras üzemanyagot Magyarországon
Mégsem csak a magyar rendszámú járművek tankolhatnak hatósági áras üzemanyagot Magyarországon
Hirdetés

Péntektől kétféle ártípussal lehet találkozni a benzinkutakon: a hatósági és a benzinárstop nélküli árak is kint lesznek, de a magyar rendszámú autók alacsonyabb árú tankolását ez nem befolyásolja – olvasható az MTI közleményében. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon csökkentett árú üzemanyagot.

Mint azt közölte: a visszaélések megakadályozására vezetik be péntektől azt, hogy csak a magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóknak lesz lehetőségük, hogy Magyarországon tankoljanak 480 forintos áron; a külföldiek is tankolhatnak, de piaci áron.

Az  pénteken érvénybe lépő kormányrendelet értelmében a benzinkutak melletti jelzőoszlopokon a hatósági ár lesz feltüntetve. Tankolásnál a kútfejeken viszont a benzinárstop nélküli, piaci árat olvashatják majd le a fogyasztók.

Hirdetés

Azóta kiderült, hogy a dolog mégsem ennyire fekete és fehér. A 444.hu által kiszúrt, Magyar Közlönyben megjelent rendelkezés szerint ugyanis úgy tűnik, hogy mégis van olyan eset, amikor külföldi rendszámú autóval kedvezményes áron engedélyezett a tankolás.

Eszerint: “Hatósági áras üzemanyaggal tölthető a külföldi rendszámú gépjármű, ha az államjelzése szerinti országban az üzemanyag hatósági áras termék és a külpolitikáért felelős miniszter rendeletben megállapítja, hogy ezen országban a magyar rendszámú gépjármű a hatósági ár mértékét ide nem értve – legfeljebb a magyar szabályozás szerinti korlátozásokkal, hatósági áras üzemanyaggal tölthető.”

Forrás: MTI / 444.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája