Hirdetés

Hírek
Megölt egy szerelőt egy Takata légzsák, hatalmas visszahívást hirdettek
Megölt egy szerelőt egy Takata légzsák, hatalmas visszahívást hirdettek
Hirdetés

A csődbe ment japán nagyvállalatot még az ág is húzza.

Hónap végén vezetik ki a tokiói tőzsdéről a két és fél hete csődvédelembe menekülő Takatát. A légzsákbotrányáról elhíresült japán cég hányattatásai ezzel még nem érnek véget.

Hétfőn Floridában robbant fel egy légzsákjuk, megölve egy férfit – s ezzel 17-re növelve a selejtes szerkezetek okozta halálesetek számát – írja cikkében a Világgazdaság. (Tegyük hozzák, hogy ez nem rendeltetésszerű használat közben történt, hanem egy szerelő megrepeszthette a szerkezetet, ami felrobbant – a szerk.)

Mindenesetre kedden, a közlekedésbiztonsági hatósággal egyeztetve, újabb 2,7 millió autó visszahívását kezdeményezte a Takata az Egyesült Államokban. Ezeket a 2005 és 2012 között az amerikai piacra gyártott légzsákokat Fordok, Mazdák és Nissanok volánjába építették bele – írja a vg.hu. A hiba a régi: a nedvesség hatására a légzsák felfújásáért felelős inflátor olyan erővel robbantja fel a párnát, hogy az fémrepeszeket szakít ki a műszerfalból, közvetlen életveszélyt okozva ezzel.

A Takata vállalata, hogy mint márkanév eltűnik, a céget a kínai kézben lévő amerikai Key Safety Systems kebelezi be 1,57 milliárd dollárért.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170713_takatalegzsak_visszahivas_csod_halalos_baleset

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés