Hirdetés

Hírek
Megint részegen vezetett egy buszsofőr, rendőrt hívtak a ferihegyi járathoz
Megint részegen vezetett egy buszsofőr, rendőrt hívtak a ferihegyi járathoz
Hirdetés

Alkoholmámorban úszó sofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – számoltak be a ripost-nak szemtanúk.

Szerda délután a 9. kerületben, a Könyves Kálmán körúton a rendőrségnek kellett félreállítania a Budapest Liszt Ferenc repülőtérről induló 200E BKK autóbuszt, mert a sofőr részeg volt.

 

A lap megkereste a rendőrséget és a következő választ kapták:

November 13-án délután Budapest 9. kerületében, a Népligetben a rendőrök egy autóbusz vezetőjét vonták intézkedés alá. Vele szemben szondát alkalmaztak, ami pozitív eredményt jelzett, így további mintavétel céljából az érintett buszvezető előállítására került sor. A rendőrök büntetőeljárást indítottak ittas járművezetés gyanúja miatt.”

Hirdetés

A BKK azonnal kirúgta a buszsofőrt

A 200E buszt a BKK megrendelésére a BKV üzemelteti. A lap megkeresésére a BKV közölte:

Az eset a Népligetben történt, utasok nélkül, amikor Társaságunk dolgozói épp ellenőrzést végeztek. Természetesen a rendőrséget azonnal értesítették, akik a helyszínen intézkedtek. A munkavállaló azóta már nem áll a cég alkalmazásában.

 

Minden buszsofőrt megszondáztatnak

Szigorú szabályok vonatkoznak a buszsofőrökre Budapesten. Amikor a sofőr felveszi reggel a buszt, a csipes belépőkártyával igazolja magát, és rögtön meg kell fújnia egy szondát, amikor belép a telepre. Az ittasság azonnali felmondással jár.

Ugyanez a procedúra megy végbe minden busznál este, üzemzárás előtt: a sofőrt, aki leadja a járművet a telepen, ugyanígy megszondáztatják.

Mivel buszonként egy váltás van egy nap, minden sofőrt legalább egyszer megszondáztatnak: vagy amikor reggel felveszi a buszt, vagy amikor este leadja.

Forrás: ripost


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés