Hirdetés
Gondolkodtató
Megint futóverseny lesz a hétvégén. Mutatjuk a lezárásokat
Megint futóverseny lesz a hétvégén. Mutatjuk a lezárásokat
Hirdetés

Legutóbb szeptember 8-án volt futóverseny a fővárosban.

Most megint az lesz.

2019. szeptember 28-án, szombaton a budai és a pesti rakpartok, valamint délután 16 és 17 óra között a Lánchíd és a Szabadság híd és környéke forgalmának korlátozásával,

továbbá szeptember 29-én, vasárnap reggel, délelőtt és kora délután a budai és a pesti rakpartok, a Lánchíd, a Szabadság híd lezárásával és a Szentendrei út belső szakaszán sávlezárással.

Hirdetés

A BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy aki teheti, úti célja megközelítéséhez ezekben az időszakokban válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési eszközöket, elsősorban a metróvonalakat.

A forgalomkorlátozások miatt számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul.

Korlátozások a közúti közlekedésben

A futóverseny előkészületei miatt szeprtember 27-én, pénteken 9 órától 29-én, vasárnap 20 óráig lezárják a Pázmány Péter sétányt a Műegyetem és a Dombóvári út között.

A főbb lezárásokra szombaton és vasárnap kell számítani. A lezárt útszakaszokon a korlátozásokat a futók elhaladását követően fokozatosan oldják fel.

Szeptember 28-án, szombaton lezárják a forgalom elől

a Műegyetem rakpartot 6 és 18 óra között,
a Budai alsó rakpartot a Pázmány Péter sétány és a Halász utcai felhajtó között 7 órától 15:30-ig, valamint a Pázmány Péter sétánytól a Margit hídig 9:00 és 10:00 óra között,
a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tér és a Közraktár utca között 9 óra és 10:30 között,
a Lánchidat, a Széchenyi teret, az Eötvös teret, a Clark Ádám teret, a Szabadság hidat, a Szent Gellért teret, a Bem rakpartot, a Fő utca Clark Ádám tér felé vezető forgalmi sávját a Jégverem utcától, a Jégverem utcát, a Fővám teret, körülbelül 9 óra és 10:30 között.

Hirdetés

Szeptember 29-én, vasárnap lezárják a forgalom elől

a Budai alsó rakpartot teljes hosszban 6 órától 14 óráig,
a Pesti alsó rakpartot a Dráva utcai lehajtó és a Közraktár utca között 7 órától 15:30-ig,
továbbá a délelőtti órákban az Árpád Fejedelem útját a Bem rakpart és az Üstökös utca, valamint a Csalogány utca és a Jégverem utca között, a Lánchidat, a Clark Ádám teret és a Fő utca Clark Ádám tér előtti szakaszát, az Alagutat és az azt megelőző útszakaszt az Attila utcától, a Lánchíd utcát, a Széchenyi István teret, az Eötvös teret, a Dombóvári utat, valamint a Budafoki utat a Prielle Kornélia utca és a Dombóvári út között,
a délelőtti és a kora délutáni órákban lezárják a Szabadság hidat, a Fővám teret, a Szent Gellért teret, a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között, továbbá a Szentendrei út városból kifelé vezető oldalán sávlezárás várható a Bogdáni út és a Reményi Ede utca között, valamint több útszakaszt is lezárnak még az óbudai Fő tér környezetében, emellett az Árpád híd margitszigeti lehajtóját, a margitszigeti Központi utat, a Jászai Mari teret, az Újpesti rakpartot és a Szent István parki lehajtót.

Forrás: BKK
Borítókép: illusztráció

MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája